Hoppa till huvudinnehållet

Värdshus till salu vid ”porten till norra Värmland”

Publicerad:
Värdshuset byggdes 1946 och har varit en sorts konstant i Ekshärad i snart 80 år. Foto: HusmanHagberg

Ett vandrarhem eller hotell med tillhörande restaurangdel – mitt i den värmländska idyllen.

Det är vad som erbjuds nu när det gamla värdshuset Pilgrimen är till salu.

– Det är ett hus med mycket historia och som är starkt förknippat med Ekshärad, säger Per-Olof Henriksson, mäklare på HusmanHagberg.

Uppfört 1946 har själva byggnaden rätt många år på nacken, men renoverad i omgångar inrymmer fastigheten sammanlagt 25 rum för uthyrning, två restauranger med pub och storkök, samt plats för totalt över hundra gäster i de olika matsalarna.

– Men nu är det bara rumsuthyrning där och man serverar bara frukost. Och det är klart att man likaväl som det kan finnas hotell i Råda och Hagfors så borde det finnas utrymme för ett även i Ekshärad, säger Per-Olof Henriksson och lyfter placeringen precis in till 62:an och mitt i Värmland.

– Och det är nära korsningen till Torsby och för den som åker norrut mot Branäs och naturen. Ekshärad är porten till norra Värmland, kan man ju säga.

Den stora matsalen har plats för över 60 personer.
Den stora matsalen har plats för över 60 personer. Foto: HusmanHagberg

Objektet ligger ute för 1,5 miljoner kronor och än så länge är det bland annat ett par från Schweiz som visat sig intresserade.

– Är man ett par eller en familj som vill ha en verksamhet och jobba tillsammans så går det att göra mycket. Du kan ha bröllopsmottagningar, pub, vandrarhem och det är alltid populärt om du får till en bra restaurang också.

Artikeltaggar

EkshäradFastigheterHandelHotellHusmanHagbergMäklareMat och dryckRådaRestaurangerVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.