Hoppa till huvudinnehållet

Nytt besöksrekord på Edebymârten: ”Det är jag jättenöjd med”

Publicerad:
Övre Ulleruds Hembygdsförening som arrangerat marknaden, är mer än nöjda över årets upplaga som slagit flera rekord. Från vänster ordförande Elisabeth Byström och kassören Peter Lingman.
Övre Ulleruds Hembygdsförening som arrangerat marknaden, är mer än nöjda över årets upplaga som slagit flera rekord. Från vänster ordförande Elisabeth Byström och kassören Peter Lingman. Foto: Annica Buvik

Nytt besöksrekord för Edebymârten.

Lördagens festligheter lockade drygt 1 600 besökare.

– Det är jag jättenöjd med, med tanke på att pandemin tagit död på mycket, säger Peter Lingman.

Han är kassör på Övre Ulleruds Hembygdsförening, som är arrangör. Peter Lingman, berättar vidare att det inte är det enda rekordet som slagits i år. De har fler knallar än tidigare också.

Och några som hade fyndat var väninnorna Berit Zetterberg och Birgitta Andersson, som också avnjutit den populära kolbullen.

– Det hör till, och nu är lunchen räddad, säger Birgitta Andersson.

Väninnorna Birgitta Andersson och Berit Zetterberg hade fyndat godis, bröd och ballonger: ”De är till mina fadderbarn”, säger Birgitta Andersson.
Väninnorna Birgitta Andersson och Berit Zetterberg hade fyndat godis, bröd och ballonger: ”De är till mina fadderbarn”, säger Birgitta Andersson. Foto: Annica Buvik

I strålande solsken hördes sorlet från marknaden lång väg. Hembygdsgården som är från slutet av 1700-talet är ursprungligen en bondgård. Utanför en av logarna står en gammal hästkärra, och bara några meter bort prövade systrarna Tiger-Lilja Lindgren och Lava Lindgren skickligheten vid skyttetävlingen.

– Jag fick en i ögat, säger Tiger-Lilja Lindgren, och visar upp måltavlan med älgen.

Vad tycker du om marknaden?

– Det här är barndom det, jag är här varje år.

Systrarna Tiger-Lilja Lindgren och Lava Lindgren har som tradition att besöka Edebymârten.
Systrarna Tiger-Lilja Lindgren och Lava Lindgren har som tradition att besöka Edebymârten. Foto: Annica Buvik

Här erbjuder knallarna allt från växter, godis, bröd, keramik och annat hantverk. I bagarstugan var det fullt upp, de kavlade tunnbröd för fullt på bänken.

– Sedan en timme tillbaka har vi haft slut. Vi började baka i går, men vi hinner inte med, säger Rosa Koezema skrattande.

Även hos Per-Erik Olsson var det fullt upp, de hade hittills gjort 100 kolbullar berättar han. Ordförande Elisabeth Byström, som hjälper till vid fikaserveringen, var mer än nöjd när hon stod och tittade ut över myllret.

– Det finns inget att klaga på. Det är jättemycket folk, och jag känner tacksamhet att knallarna kommer. Det är stor konkurrens och flera har lagt av, säger hon.

I bagarstugan var det fullt upp. Från vänster Urban Magnusson, Rosa Koezema, Annika Nerlund, Richard Koezema och Marica Magnusson Thomsen.
I bagarstugan var det fullt upp. Från vänster Urban Magnusson, Rosa Koezema, Annika Nerlund, Richard Koezema och Marica Magnusson Thomsen. Foto: Annica Buvik
Kolbullar.
Kolbullar. Foto: Annica Buvik
En gammal hästkärra.
En gammal hästkärra. Foto: Annica Buvik
Drygt 1 600 personer besökte Edebymârten under lördagen.
Drygt 1 600 personer besökte Edebymârten under lördagen. Foto: Annica Buvik

Artikeltaggar

GodisHantverkKeramikMarknaderNöje/KulturÖvre Ulleruds distrikt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.