Hoppa till huvudinnehållet

Antonio Lindbäck efter kollapsen: ”Jag behöver hjälp för att komma upp ur sängen”

Publicerad:
Antonio Lindbäck fick ta hjälp av hustrun Ida under Valsarnas match. Även i vardagen behöver frun nu hjälpa Valsarnas stjärna.
Antonio Lindbäck fick ta hjälp av hustrun Ida under Valsarnas match. Även i vardagen behöver frun nu hjälpa Valsarnas stjärna. Foto: Peter Bäcker

Antonio Lindbäck behövde läkarvård efter Valsarnas segermatch mot Vargarna i torsdags.

Nu berättar storstjärnan om mardrömsdygnen, läkarens första prognos och stoltheten över över laget.

– Jag blir nästan rörd när jag pratar om det, säger Lindbäck.

Det var något som inte stod helt rätt till, det kunde man se med blotta ögat när Antonio Lindbäck vid varje återkomst till depån var tvungen att sitta ner, samtidigt som han tog sig för ryggen.

Efter matchen var inte 38-åringen pratbar, i stället fick han ledas till ett omklädningsrum för att få läkarvård.

– Han har jätte-, jätteont i musklerna. Det är någon influensa och jag fick ge honom massage under matchen. Men det hjälpte inte, sa hustrun Ida Lindbäck då.

Dramatiken kring stjärnan när Valsarna vann: ”En normal människa hade inte kört”

”Infektion i ryggmuskeln”

På lördagen når VF-sporten Antonio Lindbäck som är hemma i Dalarna och vilar.

Han har besökt sjukhuset i Avesta och gjort ett x antal prover som han fortfarande väntar svar från.

– Det man kan se är att jag har en infektion i ryggmuskeln som gör att jag krampar nått så fruktansvärt. Det är det enda vi vet just nu. Infektionsvärdet i kroppen är högt, man känner verkligen att man lever, säger 38-åringen med ett litet skratt.

Antonio Lindbäck kommer bli borta på obestämd tid.
Antonio Lindbäck kommer bli borta på obestämd tid. Foto: Peter Gustafsson

Det märks dock att det är en trött och sliten fixstjärna som VF-sporten pratar med.

Röstläget är lågt och han behöver mellan varven hämta luft för att orka fortsätta prata.

– Jag har fortfarande ont, har problem att gå och det är framförallt vänster sida av ryggen som är värst. Jag ligger ner för det mesta och behöver hjälp att komma upp ur sängen, där är Ida väldigt stöttande.

– Jag hoppas innerligt att det går över snart. Jag ska på olika laserbehandlingar för att se om det hjälper, om musklerna kan slappna av. Jag äter också medicin för att inflammationen i kroppen ska försvinna. I nuläget är det oklart hur länge jag blir borta, men till en början behöver jag kunna stå upp på egen hand innan jag sätter mig på en speedwaycykel.

”Blev bara värre”

Två dagar innan Valsarnas hemmapremiär körde Antonio Lindbäck elitseriespeedway för Rospiggarna, även då med smärtor.

– Det var redan under matchen i Polen förra helgen som jag började bli sjuk. Men jag tänkte egentligen bara ”vafan, jag har ju barn och de är sjuka till och från”.

– I tisdags blev det dock värre när jag körde med Rospiggarna, jag kände mig mer sjuk och hade ont i halsen. Jag mådde allmänt dåligt men kunde ändå köra någorlunda bra.

Lagledaren Stewe Lennartsson kan få klara sig utan Lindbäck en tid framöver.
Lagledaren Stewe Lennartsson kan få klara sig utan Lindbäck en tid framöver. Foto: Olle Persson

Efter en natt sömn blommade allt ut.

– Jag var uppsvullen i halsen och kunde knappt prata. Jag hade hög feber och mådde piss. Men samtidigt är jag dum och vill jobba, jag ville köra med Valsarna och hoppades bara på att det inte skulle bli värre. Jag hade ingen feber när jag vaknade på matchdagen så det var att tuta och köra.

– Tyvärr blev det bara värre under själva matchen.

Det var vinnarskallen som tog över?

– Ja, den har jag på både gott och ont. Problemet med oss speedwayförare är att vi får betalt för varje match vi kör. Så länge man kan stå upp vill man åka. Nackdelen är att ibland så lyssnar vi inte på kroppen, det är lättare sagt än gjort. Jag är 38 år och har fortfarande inte lärt mig.

Stora hyllningen till laget

Ur ett sportsligt perspektiv är det lätt för Antonio Lindbäck att glömma smärtan när han tänker på Valsarnas inledning på säsongen.

Regerande seriesegraren från Hagfors har tre raka vinster i allsvenskan.

– Jag är så jäkla stolt över mitt lag, att få vara lagkapten över det här gänget är en dröm. En stor eloge till alla förare. I torsdags när jag inte mådde bra gick Jesse Mustonen upp och tog min plats och pratade inför gruppen, vilket jäkla gäng alltså, de är guld värda.

– Stewe som lagledare är också magisk, helt suverän. Han gör det han ska göra, finns där, peppar och pushar. Konceptet vi har som lag och allting... Jag har svårt att se vilket lag som ska kunna besegra oss.

Artikeltaggar

Antonio LindbäckSpeedwayValsarna

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.