Hoppa till huvudinnehållet

John Walters föräldrar stämmer Falu kommun – kräver skadestånd

Publicerad:
HVB-hemmet Prästgården i Hagfors
HVB-hemmet Prästgården i Hagfors Foto: Humana

Föräldrarna till femårige John Walter, som dog på HVB-hemmet Prästgården i Hagfors, stämmer Falu kommun i Falu tingsrätt. Detta efter att kommunen inte svarat på skadeståndskravet.

Det var den 11 maj som föräldrarna meddelade att de riktade att skadeståndskrav på 972 400 kronor till Falu kommun. Kommunen har inte svarat på skadeståndskravet, och därför går föräldrarna tillsammans med Centrum för rättvisa till Falu tingsrätt med sitt krav.

– Det som hände John Walter är en tragedi. Det är kommunen som haft det yttersta ansvaret för John Walter och den måste nu ta sitt ansvar för det som hände honom. Fallet visar hur viktigt det är att socialtjänsten bedriver sin verksamhet på ett rättssäkert och ansvarsfullt sätt så att de som behöver samhällets stöd som mest inte ska fara illa, säger Henrietta Cahn, jurist på Centrum för rättvisa på organisationens hemsida.

Vårdanställda Maria oroad över John Walter-domen: ”Den gör mig rädd”Plateas föreståndare bemöter kritiken: ”Det saknades inte personal”John Walters föräldrar stämmer Falu kommun: ”Platea var en livsfarlig plats”John Walters pappa om fällande domen: ”De är de minst skyldiga av de skyldiga”

Artikeltaggar

Centrum för rättvisaEkonomiFalu kommunHagforsOrganisationerSocialtjänstVård och omsorg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.