Hoppa till huvudinnehållet

SM-guldtränaren tar över Karlstad Fotboll: ”Uppdraget passar mig”

Publicerad:
Kjell Jonevret är mannen som ska hjälpa Karlstad Fotboll ur krisen.
Kjell Jonevret är mannen som ska hjälpa Karlstad Fotboll ur krisen. Foto: ANDERS FORNGREN

Åtta poäng efter tio matcher och jumbo i den norra division 1-serien. Då väljer Karlstad Fotboll att sparka huvudtränaren Albert Bunjaki.

Ersättare blir Djurgårdens förre guldtränare Kjell Jonevret och tränarprofilen Jonas Rehnberg.

– Jag hoppas kunna hjälpa laget i den här kniviga situationen, säger Jonevret.

Karlstads vd: "Folk snackade om Real Karlstad – förhoppningsvis var det ett skämt”Kaptenens skarpa ord till spelarna – efter tredje tränarsparkningen på tre år

Efter att favorittippade Karlstad Fotboll endast vunnit två av de tio inledande matcherna rann till slut bägaren över för klubben.

För tredje gången på tre och ett halvt år väljer man att under säsongen byta huvudtränare.

Enligt uppgifter till VF-sporten sparkades Albert Bunjaki – efter bara några månader som huvudtränare – på torsdagseftermiddagen. Något som klubben kort därefter även bekräftade.

Ordföranden Patrik Hjelte berättar om beslutet:

– Det är uppenbart att vi inte är där vi vill vara i tabellen. Beslutet om den här förändringen har vuxit fram dag för dag. Vi har haft en plan B som vi nu sjösätter. Nu gör vi en nystart med en riktigt rutinerad tränare i Kjell Jonevret och en värmländsk tränare i Jonas Rehnberg som både har erfarenheten av och kopplingen till fotbollen i Karlstad och Värmland.

”En utmaning”

Och det är två synnerligen meriterade namn, den ena med stark Värmlandskoppling och den andre med en lång, lång meritlista.

Ersätter 51-årige Bunjaki med omedelbar verkan är dels ingen mindre än Kjell Jonevret som på meritlistan vunnit SM-guld med Djurgården 2005 och dessutom har han två cupguld med Stockholmsklubben från 2004 och 2005.

Erik Hamrén och Kjell Jonevret kamperade ihop i herrlandslaget.
Erik Hamrén och Kjell Jonevret kamperade ihop i herrlandslaget. Foto: MARCUS ERICSSON

Jonevret tränade Brommapojkarna så sent som 2019. Innan dess har han tränat lag som AIK (assisterande till Erik Hamrén), Sirius, norska Molde och sydafrikanska Orlando Pirates.

Dessutom har 60-åringen varit med i staben runt det svenska herrlandslaget under Erik Hamrén tid i rollen som spion och nu blir han huvudtränare i KF.

– Ja, det är naturligtvis en utmaning. Uppdraget passar mig bra just nu, jag har både tiden och lusten att ta mig an Karlstad Fotboll. Det har onekligen gått tungt för laget och det är läge att försöka förändra och jag hoppas kunna hjälpa laget i den här kniviga situationen, säger han till klubbens sajt.

Jonas Rehnberg tränade laget på torsdagen.
Jonas Rehnberg tränade laget på torsdagen. Foto: Peter Bäcker

Ansluter till KF gör även Jonas Rehnberg i rollen som assisterande tränare, den Åmålsbaserade tränarprofilen som har ett förflutet i såväl Carlstad United som Elitettanklubben Mallbacken.

Senast har han varit ansvarig för Säffle SK:s herrar i division 2 som assisterande tränare.

– Det känns jättekul att komma hit, framförallt att få göra detta med ”Kjelle” ska bli en spännande utmaning. Nu ska vi se till att lära känna gruppen och göra det bästa möjliga av situationen, säger Rehnberg till VF.

Hur mycket har du och Kjell pratat innan?

– En del, men inte jättemycket. Det gick ganska snabbt hela processen, men vi har pratat igenom vilka delar som vi behöver komma igång med direkt.

Rehnberg tror att han och Kjell Jonevret kan komplettera varandra på ett bra sätt.

– Kjell har en fantastisk bred erfarenhet av både framgång på elitnivå och även väldigt många år i allsvenskan och utomlands. Sedan får jag försöka komplettera med min erfarenhet efter 15 år som tränare. Att Kjell vet vad som krävs för att lyckas som tränare på högsta nivå är väldigt viktigt i vårt arbete.

Artikeltaggar

Albert BunjakiFotbollIF Karlstad FotbollJonas RehnbergPatrik Hjelte

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.