Hoppa till huvudinnehållet

Nu är det bråttom att hitta liljekonvalj – men var finns det?

Publicerad:
Var, i närheten av Skåre helst, hittar krönikören liljekonvalj?
Var, i närheten av Skåre helst, hittar krönikören liljekonvalj? Foto: Vidar

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vad i hela friden hände? Nu är det 1 juni och jag har fortfarande inte sett en enda liljekonvalj.

Jag börjar känna mig stressad. Våren är hektisk på alla fronter och det verkar inte som att jag genom mitt naturliga rörelsemönster (hemmet–förskola–busslinje 2–kontoret och tillbaka igen) passerar några större liljekonvaljstråk.

Det betyder att jag aktivt måste söka mig till liljekonvaljrika platser. Det gör jag gärna. Men som jag nämnde är inte våren, eller försommaren heller för den delen, den tid på året då jag framförallt har tid att strosa runt på måfå för att eventuellt hitta det jag söker.

Men om jag inte får lukta på minst en vilt växande liljekonvalj om året så känns det som att året varit lite bortslösat? Som att jag inte fångat våren? Som att jag nog inte kan ta semester med gott samvete?

Jag behöver alltså få veta: Var, helst i närheten av Skåre – men runt Karlstad går också bra, går det att med säkerhet hitta liljekonvalj?

Mejla mig era bästa tips, tack!

Artikeltaggar

Djur och naturGomorronSäkerhetSemesterSkåre