Hoppa till huvudinnehållet

Man utsatte kvinna för våld under flera år – döms till fängelse

Publicerad:
Värmlands tingsrätt.
Värmlands tingsrätt. Foto: Helena Karlsson

Under flera år har mannen vid flertal tillfällen misshandlat och hotat kvinnan. Han ska även ha uppmanat henne till att ta självmord.

Nu döms han till tre och ett halvt års fängelse.

Den 44-årige mannen stod åtalad för elva olika brott, varav nio mot den utsatta kvinnan – som han tidigare haft en relation med. Han ska bland annat vid ett tillfälle ha släpat runt henne och sparkat på hennes revben så att hon fick en revbensfraktur – samtidigt som han under hela tiden höll en elpistol nära henne.

Mannen ska också ha våldtagit och tagit stryptag på kvinnan. Han ska via mejl ha hotat med att han ska döda henne, men också ska han ha uppmanat henne att begå självmord.

Det mannen stod åtalad för var fyra fall av misshandel, våldtäkt, grovt olaga hot och olaga hot, ofredande och uppmaning till självmord samt ringa vapenbrott och olovlig körning. Han har erkänt gärningarna som avser uppmaning till självmord, ringa vapenbrott samt olovlig körning, men förnekat övriga gärningar.

Nu döms mannen till tre och ett halv års fängelse av Värmlands tingsrätt. Han ska också betala 215 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

LÄS OCKSÅ:

Man våldtog, slog och uppmanade kvinna till självmord – skyller på hårt sex

Artikeltaggar

ÅtalBrott, lag och rättFängelseHotOlovlig körningVärmlands tingsrätt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.