Hoppa till huvudinnehållet

Hjälpte mördarna i Grums – nu begärs 23-åringen häktad igen

Publicerad:
Foto: Helena Karlsson

En 23-årig man begärs häktad för penningtvättsbrott och narkotikabrott – och det är inte första gången han frihetsberövas.

För ungefär två år sedan var han en av fyra inblandade i mordet på en 23-årig man i Grums.

I november 2021 dömdes mannen till två år och två månaders fängelse för grovt övergrepp i rättssak, grov skyddande av brottsling, narkotikabrott och brott mot vapenlagen. Det efter att, tillsammans med en annan ung man, ha undanröjt bevisning i en mordutredning – där en 23-årig man dödades av två tidigare bekanta.

De två medhjälparna tog efter mordet hand om knivarna som användes för att döda och kläderna de två mördarna hade på sig vid brottstillfället, trots att de hade fått reda på vad som hade hänt.

Den nu återigen brottsmisstänkte mannen ska i samma veva också ha, med en pistolattrapp, hotat ett av mordvittnena och försökt förmå vittnet att ta tillbaka eller ändra uppgifterna denne hade uppgett till polisen.

I måndags greps 23-åringen på nytt och nu misstänks han för penningtvättsbrott och narkotikabrott.

VF söker åklagaren.

LÄS OCKSÅ:

Ett år efter mordet på Hampus – mamma Maritha: ”Han hade ett enormt hjärta”Tonåringar döms även i hovrätten efter mordet på 23-åringFängelsestraff för tonåringarna – döms för mordet i GrumsTonåringar inför rätta för mord: ”Du dödade just din egen polare”Tonåringar åtalas för mord – Åklagaren: ”Ett omfattande våld som har utdelats”

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFrihetsberövadeGrumsNarkotikabrottPenningtvättsbrott

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.