Hoppa till huvudinnehållet

Publikfesten har fått ett datum – så är planen för framtiden

Publicerad:
Anton Persson vann en bejublad hemmaseger i Inge Bråten Memorial 2022.
Anton Persson vann en bejublad hemmaseger i Inge Bråten Memorial 2022. Foto: Dan Enwall

Anton Persson och Emma Ribom vann i fjol.

Lördagen den 19 augusti hoppas Råland Strid bjuda Sunnepubliken på en ny publikfest.

– Vi jobbar på det, men kommunen och sponsorer måste tycka att det är intressant, säger han.

Råland Strid är tävlingsledare för Inge Bråten Memorial som såg dagens ljus 2010. Rullskidtävlingen brukar locka delar av världseliten till värmländska Sunne. Förra året fanns åkare från sex nationer representerade. Petter Northug var ett av affischnamnen inför en publik på runt 6 000 åskådare.

Nu har Råland Strid hittat ett tävlingsdatum som passar i kalendern, nämligen lördagen den 19 augusti. Det är en vecka innan Alliansloppet i Trollhättan 25-27 augusti. Det bäddar för att toppnamnen kan ligga på träningsläger i skidtunneln i Torsby mellan arrangemangen.

Det svenska landslaget planerar emellertid att komma till Torsby redan den 6 augusti och stanna en vecka. Det innebär att Råland Strid får göra individuella lösningar för de svenska åkarna.

– Jag har en del kontakter i landslaget som ska kolla hur intresset är bland åkarna, säger Strid.

Ett annat aber är att datumet kolliderar med toppidrottsveckan i Norge. Rullskidor är stort i vårt västra grannland.

– Loppen direktsänds i norsk tv, säger Strid.

Upplägget är detsamma som i fjol. Först ett tidskval och sedan elimineringsheat fram till ett finalheat. Ett varv mäter en kilometer.

Råland Strids ambition är att på sikt utveckla Inge Bråten Memorial till en hel helg i Sunne med långlopp på fredagen och sprint på söndag.

– Men där är vi inte än, påtalar han.

Arbetet med att sälja in årets upplaga till Sunne kommun och sponsorer fortgår ett par veckor till. Senast innan midsommar behöver ett beslut tas om årets upplaga blir av eller inte.

Artikeltaggar

Anton PerssonEmma RibomInge Bråten MemorialPetter NorthugSportSprintSunneTorsbyTV

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.