Hoppa till huvudinnehållet

Bilist körde in i vägbygge: Föraren misstänks för rattfylleri

Publicerad:
Onsdagsmorgonens andra olycka på riksväg 62 inträffade vid 7-tiden, nära södra infarten till Forshaga.
Onsdagsmorgonens andra olycka på riksväg 62 inträffade vid 7-tiden, nära södra infarten till Forshaga. Foto: Johan Nilsson/TT

Vid 7-tiden inträffade en trafikolycka på riksväg 62 nära södra infarten till Forshaga. En bilist ska i hög hastighet kört in i ett vägbygge och sedan kört av vägen. Föraren misstänks för rattfylleri och har körts till sjukhus med ambulans.

Strax efter klockan 7 kom larmet in till SOS Alarm om den andra olyckan på onsdagsmorgonen på riksväg 62. En bilist ska i hög hastighet kört in i ett vägbygge och sedan kört av vägen. Föraren har körts till sjukhus med ambulans, men ska ha varit vaken och talbar

På grund av olyckan och vägarbetet så blev det sämre framkomlighet på vägen, och trafiken släpptes på växelvis.

– Föraren är en man i 50-årsåldern. Han blåste positivt och är misstänkt för rattfylleri och vårdslöshet i trafiken. Enligt vittnesuppgifter ska han ha kört i hög hastighet, säger Sophia Jiglind, Polisens presstalesperson.

Det är den andra olyckan på riksväg 62 under onsdagsmorgonen. Några timmar tidigare körde en annan bil av vägen och en person fick föras till sjukhus.

Artikeltaggar

ForshagaOlyckorOlyckor och katastroferriksväg 62SingelolyckorSOS AlarmTrafikolyckor

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.