Hoppa till huvudinnehållet

Bil körde av riksväg 62 – låg i diket under ett träd: ”En person till sjukhus”

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Per-Johan Thörn Wistrand

En singelolycka inträffade på riksväg 62 i Hagfors kommun på natten till onsdagen. Två personer var inblandade, varav en fick föras till sjukhus med ambulans.

En personbil har åkt i diket, meddelar polisen som skickade patrull till olycksplatsen norr om Edebäck. Larmet kom klockan 04.37 och även räddningstjänst samt ambulans skickades dit.

– Bilen körde av vägen och hamnade i diket. Bilen stod under ett träd och räddningstjänsten lyckades få ut den där ifrån. Sen beställdes bärgare för att få bort fordonet från diket, säger Nina Begallo, teamledare på SOS Alarm.

En man i 60-årsåldern har avförts med ambulans.

– Totalt var det två personer som var inblandade i olyckan, men det vara bara en som behövde föras till sjukhus.

Händelsen hade stor påverkan på trafiken, enligt Trafikverket som satte prognosen för full framkomlighet till klockan 06.30.

– Vägen var delvis avstängd i nästan en timme. Klockan 06.15 lämnade räddningstjänsten platsen och då kunde vägen öppnas upp för trafik igen, säger Nina Begallo.

Artikeltaggar

EdebäckHagfors kommunOlyckor och katastroferriksväg 62SingelolyckorTrafikTrafikverket

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.