Hoppa till huvudinnehållet

Stannar för att ta SSL-revansch: ”Blev inte rättvist behandlad förra gången”

Publicerad:
Jesper Karlsson gjorde fyra mål och sju assist på elva matcher efter återkomsten till Karlstad IBF.
Jesper Karlsson gjorde fyra mål och sju assist på elva matcher efter återkomsten till Karlstad IBF. Foto: Tommy Andersson

Det var tänkt som ett äventyr på några månader.

Men Jesper Karlsson, 29, fick blodad tand – återkomsten till Hagfors IBS får vänta och istället följer han med Karlstad upp i SSL.

– Jag trivs grymt bra med det här laget, säger centern.

För ett par veckor sedan dementerade Jesper Karlsson att en förlängning med Karlstad var klar.

Men nu är till sist alla detaljer på plats – och han som var tänkt som en tillspetsning av laget inför SSL-kvalet följer nu med upp.

Det trots att han, när övergången blev klar, var tydlig med att han såg det som en avstickare innan planen därefter var att återvända till Hagfors IBS.

– När jag lämnade Hagfors hade vi klarat vårt mål med säsongen, vi ville säkra nytt kontrakt och det var klart. Då kände jag att en säsongsavslutning med Karlstad hade varit en fruktansvärt rolig utmaning, säger Karlsson och fortsätter:

– Men desto mer jag var med laget, fick vara med på resan upp, så kände jag att jag inte var färdig. Kände att jag vill köra mer.

”Är verkligen ett lag”

För SSL och toppinnebandyn är ju på intet sätt något nytt för den juniorlandslagsmeriterade Karlsson. Två säsonger har han gjort där med Sundsvallsklubben Granlo, tre med Karlstad IBF.

– Men jag lämnade inte SSL som jag ville, om jag får säga så. Jag vill lämna på ett bättre sätt, känna att jag själv tar beslutet snarare än på grund av att jag inte trivs så bra.

Beskriv skillnaden på det KIBF du lämnade och det du nu återvände till?

– Själva laget trivdes jag bra med även då. Men när jag återvände från Granlo hade jag hoppats på en större roll – och jag tycker jag blev allt annat än rättvist behandlad. Det finns alltid två sidor av ett mynt, men jag tycker inte jag fick den chans jag förtjänade, säger han och fortsätter:

– Och så som jag upplevt Karlstad nu, så har jag aldrig upplevt laget förut. Framför allt hur det verkligen är ett lag. Och det är tränarna som kommit in som bidragit med det. Det finns inte någon som viker en tum.

Framgångsreceptet

Ett kollektiv där summan blir större än delarna.

– Visst, det finns stjärnspelare som gör mycket av jobbet. Men bakom dem finns det killar som är beredda att offra det mesta för att det ska gå vägen. Kollar man på laget och jämför med de andra i allsvenskan hade nog Karlstad den vassaste förstakedjan –men många tittade nog på resten och tänkte ”det där ser inte så starkt ut”.

– Men vinner man fem raka playoffmatcher mot två bra lag, då är det något som verkligen fungerar bra. Och där var det laget som var nyckeln.

”Det var en chock”

Jesper Karlsson bidrog även han, 11 poäng på 11 matcher blev det under kval och serieavslutning och ett kvitto på att han fortfarande håller.

– Första träningen när jag kom tillbaka... Bland det värre jag gjort på många år. Det var en chock för kroppen. Men sen fick jag en skön förstavecka med toppmöte mot Warberg och derby mot Skoghall, då var jag inne i hetluften direkt.

2012 flyttade Jesper Karlsson från Hagfors till Karlstad för första gången.
2012 flyttade Jesper Karlsson från Hagfors till Karlstad för första gången. Foto: Peter Bäcker

Hur tror du att du kommer stå dig i SSL?

– Bra fråga. När jag ser matcher på tv nu ser jag ju att det hänt en del sen jag spelade där, det är extremt mycket mer fysiskt nu. Men jag ska träna jäkligt hårt i sommar, komma väl förberedd. Jag är rätt övertygad om att det här laget kommer stå sig rätt så bra i SSL – men det kommer krävas ett enormt jobb.

Får in ett kärnkraftverk

Karlstadstränarna, de är ytterst glada att ha med Jesper Karlsson på resan.

– Jesper kom verkligen in och gjorde skillnad. Han är en jäkla lagspelare och tillsammans med Vestlund, Degeryd, Sjögren och Henriksson kommer han vara en av de äldre killarna vi kan luta oss mot, säger Andreas ”Karlan” Karlsson.

De ger er trygghet?

– Ja, exakt. Det gäller att ha ett gäng kärnkraftverk som går i varje match – det går inte bara att ha vindkraftverk som bara går när det blåser.

Kärnkraftverket-Karlsson, det får Karlstad ha till låns ett tag till.

För löftet han lämnade till alla Hibsare när han lämnade, att det var ett ”på återseende” snarare än ett ”hej då” det står Karlsson fast vid.

– Ja, det löftet finns kvar. Men den här gången sätter jag ingen tidsram på när återkomsten blir, skrattar han.

Artikeltaggar

GranloHagforsHagfors IBSInnebandyJesper KarlssonKarlstadKarlstad IBFSSL

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.