Hoppa till huvudinnehållet

Mäktig direktörsvilla med prima Vänerläge – säljs för 12,5 miljoner

Publicerad:
Den unika direktörsvillan har ett läge som även det är smått unikt.
Den unika direktörsvillan har ett läge som även det är smått unikt. Foto: Karin Rinstad /Svensk Fastighetsförmedling

Den forna direktören på Skoghalls bruk hade gott omdöme när han valde platsen för sin bostad. Precis intill stranden i Edsviken, med blick ut mot Vänern.

Nu säljs den gamla direktörsvillan för knappt 12,5 miljoner kronor.

Läget är alltså inte direkt det sämsta, snarare tvärt om, men även villan i sig är av det mer unika slaget. Poolområde, egen brygga, 400 kvadratmeter boarea, kakelugnar och mängder av tidstypiska detaljer från när villan stod klar 1918.

– Det är ett väldigt spännande objekt som dessutom har en spännande historia. Huset ska ha byggts av den första direktören på bruket och det blev därmed den första direktörsvillan här, berättar mäklaren Patrik Liikamaa på Svensk Fastighetsförmedling i Karlstad.

Kakelugnar och fiskbensparkett är några av detaljerna som skvallrar om villans historia.
Kakelugnar och fiskbensparkett är några av detaljerna som skvallrar om villans historia. Foto: Karin Rinstad /Svensk Fastighetsförmedling

Villan har ett gäng år på nacken, vilket märks i detaljerna, men den har också renoverats invändigt i flera omgångar.

– Det är ett gammalt hus, men det är i väldigt bra skick och renoveringarna som har gjorts löpande sedan ungefär 2005 har gjorts med hänsyn till husets historia och i rätt stil, säger Patrik Liikamaa.

Många förfrågningar

Direktörsvillan sticker ut, både när det gäller läge och storlek, men också när det gäller priset: 12 495 000 kronor är utgångspriset.

– Det är såklart väldigt mycket pengar, men trots prisnivån så har vi redan haft många förfrågningar. Det är ett speciellt objekt och en unik chans att köpa när något sådant här kommer ut på marknaden, säger Patrik Liikamaa.

Utsikten från villan bjuder på Vänervatten, men även bruket som den ursprungliga ägaren var direktör för en gång i tiden.
Utsikten från villan bjuder på Vänervatten, men även bruket som den ursprungliga ägaren var direktör för en gång i tiden. Foto: Karin Rinstad /Svensk Fastighetsförmedling

Faktum är att det är andra gången på ett år som just den här villan ligger ute till försäljning.

– Ja, vi sålde den förra året, men av lite olika anledningar så kunde det köpet inte slutföras. Så nu ligger det ute igen.

Hur känns det för dig som mäklare att ta dig an en sådan här försäljning?

– Det är väldigt roligt att jobba med de här lite mer speciella objekten. Samtidigt är det såklart en utmaning när man kommer upp i den här prisklassen.

Den gamla direktörsvillan har en tomt som sträcker sig ned mot Edsviken.
Den gamla direktörsvillan har en tomt som sträcker sig ned mot Edsviken. Foto: Karin Rinstad /Svensk Fastighetsförmedling

Kommer det att kunna bli ett genomfört köp och ägarbyte av direktörsvillan den här gången tror du?

– Jag både hoppas och tror det. Men det handlar ju om att hitta rätt köpare som är på rätt plats vid rätt tillfälle.

Ståtlig 30-talsvilla med unikt Vänerläge till salu – prislapp på tolv miljonerKöparen av nedgångna herrgården: ”Får erkänna att vårt intresse har svalnat”

Artikeltaggar

Bostad och byggenEdsvikenEkonomiFörsäljningKarlstadMäklareSkoghalls brukSvensk FastighetsförmedlingVänernVillor

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.