Hoppa till huvudinnehållet

Musbajs i mjölförråd hos kursgård: ”Vi har kastat allt”

Publicerad:
Möss har av allt att döma tagit sig in ett förråd på Ängsbacka kursgård.
Möss har av allt att döma tagit sig in ett förråd på Ängsbacka kursgård. Foto: Martina Holmberg / TT

När kommunens hälsoinspektörer gjorde en inspektion på Ängsbacka kursgård hittades musspillning i ett förråd.

– Vi har kastat allt som var i förrådet och anlitat en firma för att ta hand om problemet, säger Hylco Broos, marketing director på Ängsbacka.

Det var den 25 maj som Miljöförvaltningen gjorde en inspektion vid Ängsbacka kursgård i Molkom. I ett förråd, där bland annat mjöl förvaras, upptäcktes musspillning på golv och hyllor.

– Vi har anlitat ett företag som tar hand om mössen, och vi har kastat allt som fanns i förrådet. Det är första gången vi är med om det här, i alla fall under min tid, säger Hylco Broos.

Kommunens inspektörer hade fler saker att invända mot. Bland annat arbetade en av de anställda i privat kläder och utan skyddskläder när hen hanterade oförpackade livsmedel.

Man noterade också att diskhoar var fulla med bland annat belamrad disk och grönsaker, och att det därför kunde vara svårt att tvätta händerna. Vidare fanns det slitna skärbrädor i verksamheten.

Kommunen har nu förelagt Ängsbacka kursgård att åtgärda problemen, och kommer att följa upp att så görs.

Foto: My Matson

Artikeltaggar

ÄngsbackaGrönsakerInspektionerKläderLivsmedelMat och dryckMolkom

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.