Hoppa till huvudinnehållet

Budar på marken efter anrika blomsterföretagets konkurs: ”Strategiskt beslut”

Publicerad:
Hammarö kommun har lagt ett bud på marken där Jensens Blommor hade sin verksamhet fram till konkursen tidigare i vår.
Hammarö kommun har lagt ett bud på marken där Jensens Blommor hade sin verksamhet fram till konkursen tidigare i vår. Foto: Arkiv

I januari begärdes Jensens Blommor på Hammarö i konkurs, efter 56 års verksamhet. Nu är frågan vilken sorts verksamhet som väntar på området nära Kilenegården.

Klart är att Hammarö kommun lagt ett bud.

Beskedet att det anrika företaget Jensens Blommor försattes i konkurs kom oväntat för de flesta. I en NWT-artikel beskrev en av delägarna, Lena Jensen, hur de kraftigt höjda el- och pelletspriserna blev dråpslaget. I synnerhet genom att det kom direkt efter att man tappat en av sina största kunder; Coop Värmland.

Under våren har konkursförvaltaren jobbat med att hitta nya ägare till marken, och sista dagen att lägga bud var den 30 maj. Dagen innan, den 29 maj, kallade Hammarö kommun till ett extrainsatt möte med kommunstyrelsens arbetsutskott för att ta upp frågan.

Kommunalrådet Solweig Gard (S):

– Vi har lagt ett bud, ja. Åtminstone inom majoriteten är vi överens om att vi behöver tänka strategiskt, vi har ju brist på egen mark. Sedan vet vi ju inte om budet accepteras, jag skulle tro att det finns gott om andra intressenter.

Har ni någon tanke om vilken sorts kommunal verksamhet som skulle kunna tänkas där?

– Nej, inget konkret i nuläget. Men det skulle bli en tillgång för kommunen som kan ge oss möjligheter i framtiden.

Det förekommer hästverksamhet precis i närheten, det skulle väl göra det svårt med en skola eller ett äldreboende till exempel?

– Det är sant, så ser det ut just nu. Men det kan ju ändra sig. Det vi sagt är att vi har all ambition att bevara den lantliga miljön i område, så det är inte vilka verksamheter som helst man kan tänka sig.

Artikeltaggar

BlommorCoop VärmlandEkonomiHammaröHammarö kommunKilenegårdenKommunstyrelsenKonkurserSamhälleSocialdemokraternaSolweig Gard

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.