Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors tydliga besked efter kaosscenerna – Varbergsspelarens svarar: ”Fick en chock”

Publicerad:
Oliver Alfonsi och Christos Gravius hamnade i händelsernas centrum.
Oliver Alfonsi och Christos Gravius hamnade i händelsernas centrum. Foto: FREDRIK KARLSSON

Får Christos Gravius mer än en match avstängning efter sitt röda kort mot Varberg kommer Degerfors att överklaga.

Det meddelar sportchefen Patrik Werner för Karlskoga Tidning-Kuriren.

– Vi vill inte ha två matchers avstängning för en fjantgrej, säger han till sajten.

Degerforsspelarnas stora irritation efter röda kortet: ”Pinsamt – han skämmer ut sig”3 Nycklar: ”Det röda kortet är för mig en gåta”

Det var i matchens slutskede som Christos Gravius och Oliver Alfonsi hamnade i en intern dispyt där Varbergsspelaren till slut till marken.

Ett mindre kaos utbröt och det dröjde lång tid innan domarteamet valde att ge Degerforsstjärnan ett rött kort, samtidigt som Alfonsi fick ett gult.

En rejäl filmning, tyckte många i Degerforslaget.

Efter matchen mötte Gravius media i den mixade zonen och gav följande ord om eventuella påföljder efter det röda kortet:

– Vi får se vad som händer, om vi ska överklaga... Jag hoppas att jag inte missar mer än en match. Om man kollar på videon ser man att jag inte gör något speciellt, det ska inte vara mer än en match.

– Vi har inte snackat om det ännu, men jag tror vi ska snacka nu – sedan få i se vad som händer. Såklart är jag sugen på att överklaga.

”Det är helt sjukt”

Patrik Werner, han gav tydliga besked till KT-sporten under tisdagsförmiddagen.

– Det är bara se på situationen. Det är inte mycket att göra åt det röda kortet nu. En match får han ju, men där tycker vi att det räcker. Jag har svårt att se att någon tycker att det där ska vara mer än en matchs avstängning, säger han och fortsätter:

– Det är väldigt sällan det bara blir en match efter direktrött, men det finns rätt bra bilder här och domaren stod en meter ifrån och tog det där. Det är helt sjukt. Vi får se vad som händer, vi tar det steg för steg. Får vi mer än en match så kommer vi att överklaga.

Patrik Werner.
Patrik Werner. Foto: Dennis Pavlovic

”Ett skådespeleri”

Det var fler än Gravius och Werner som tyckte att Oliver Alfonsi förstärkte situationen.

– De tjafsar lite sen så går de ihop. För mig är det ett skådespeleri utan dess like om jag ska vara helt ärlig. Det är onödigt av Gravius att göra sådär, men jag tycker definitivt att det inte är någon skallning. Hur domaren gick på det där kan jag inte förstå, säger expertkommentatorn Alexander Axén i Discovery Plus-sändningen.

”Jag blev chockad”

Varbergsspelaren har uttalat sig om händelsen till Hallands Nyheter.

– Han kommer liksom med huvudet mot mitt huvud och jag hamnar direkt i chock. När jag ligger på marken vet jag inte om det är smärtan som är värst eller om det bara är... Han sprang precis upp mot mig liksom, säger Alfonsi.

På frågan om han upplevde att Gravius träffade honom är han tydlig:

– Ja, ja, ja. Det är ju därför jag lägger mig. Hade jag inte känt att han kom med sitt huvud finns det ingen anledning att lägga mig. Men jag tror inte smällen är värst i sig, utan det är mer att jag blir chockad.

Degerfors möter Malmö FF på bortaplan på måndag nästa vecka, då utan avstängda duon Christos Gravius och Seid Korac.

Innan sommaruppehållet ska värmlänningarna även möta Kalmar FF på bortaplan.

Artikeltaggar

AllsvenskanChristos GraviusDegerfors IF HerrFotbollPatrik Werner

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.