Hoppa till huvudinnehållet

Dags att cheferna rannsakar sig själva

Publicerad:
Efter larm från anhöriga ska kommunen se över situationen på Häggården.
Efter larm från anhöriga ska kommunen se över situationen på Häggården. Foto: Pia Holmström

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Angående tidigare artiklar om Häggården i Råda.

De upplevda problemen har funnits över tid erkänner man! Det var visserligen planerat sedan innan med förändring. Hur jobbar man framgent med den problematik som lyfts?

Man har påbörjat sätta in vissa åtgärder sedan tidigare. Berörda enhetschefer går in och stöttar på Häggården mer än tidigare. Man tänker också att det är viktigt att spaka rätt förändringar hos både personal och boende. Man ska säkerställa att det blir en ändrad känsla och dialogen blir jätteviktig för de boende och anhöriga.

Är det för att det kom en artikel i tidningen VF som man går till botten? Man sätter in arbetsgrupp, enhetscheferna ska gå in och stötta mer än tidigare. Man diskuterar förändringar för personalen och de bli i fokus! Det kanske borde ligga på cheferna (som har det största ansvaret och som ska leda och fördela arbetet) som är det största problemet! Kanske dags att rannsaka er själva! Hur ni är delaktiga i hur det är på Häggården eftersom ni varit fullt medvetna om situationen under mycket lång tid! Men säger som alltid NU ska vi!

Sigrid Lundmark

Artikeltaggar

ÅtgärderHäggårdenRådaTidningarVård och omsorg