Hoppa till huvudinnehållet

Dagen efter bombhotet mot skolan: ”Lugn och trygg start på dagen”

Publicerad:
Hammarlundens skola bombhotades under måndagen. Foto: Lisa Olaison

Måndagen blev dramatisk för elever och personal på Hammarlundens skola på Hammarö. Skolan utrymdes efter ett bombhot och genomsöktes av polis. Men någon bomb hittades inte – och på tisdagen var det skoldag som vanligt.

– Det är bra stämning, dagen har börjat tryggt och lugnt, säger Maria Kilman, rektor.

Under måndagen ringde någon in ett bombhot mot Hammarlundens skola, vilket fick till följd att elever och personal utrymde skolan under eftermiddagen medan polisen sökte igenom fastigheterna. Det visade sig vara falsklarm, och eleverna kunde därför återvända till skolan på tisdagen.

– Vi hade ett kvällsmöte igår vid halv sju och beslutade att köra som vanligt, men med trygghetsskapande åtgärder, som förstärkt elevhälsa, på plats, säger Maria Kilman.

Även skolpsykologer finns på plats under tisdagen, och skolledningen finns tillgänglig för personal som kan ha behov av det.

– Vi går mest runt och pratar i dag, säger Maria Kilman.

Någon utbredd oro efter det inträffade märker Maria Kilman inte av, men:

– Det är klart att det skapar otrygghet, det gör det. Och det är det sista vi vill, vi vill att det ska kännas lika tryggt här som hemma.

Enligt Maria Kilman föregicks inte hotet av något stök eller liknande på skolan.

– Vi har inte fått några indikationer på att något sånt här skulle hända, säger hon, och riktar beröm mot polisens insats.

– De var fantastiska. Vi hade jättebra kommunikation med polisen, även under kvällen igår.

LÄS OCKSÅ:

Rektorn om hotet mot skolan: ”Det som inkommit är ett hot om bombning eller bomb”

Artikeltaggar

HammarlundenHammaröSamhälleSkola och utbildningSkolor

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.