Hoppa till huvudinnehållet

40-åring tog tag i 18-årings bröst på studentfest: ”Minneslucka”

Publicerad:
Foto: Helena Karlsson

När 18-åringen kom till krogen efter mösspåtagningen i maj 2022 blev hon antastad av en åtminstone 20 år äldre man.

Nu döms mannen för att ha ofredat den unga kvinnan.

Det var i norra Värmland som studenterna skulle mötas upp på en krog, efter att ha deltagit i en mösspåtagning under dagen.

Målsäganden, som vid tillfället var 18 år gammal, har i tingsrätten berättat att hon kom till krogen vid klockan 22 på kvällen och att nästan alla som var där var jämngamla med henne och hennes sällskap.

Plötsligt såg hon två betydligt äldre män varav en kom fram till henne, tog tag i hennes ena bröst och höll det i ett grepp i flera sekunder. För att avbryta det hela ställde hon sig upp och tog bort hans hand och sedan sökte hon upp en vakt som tillkallade polis.

En 40-årig man kunde pekas ut som misstänkt för det sexuella ofredandet men i förhör har han sagt att han inte minns något. Han påstod under huvudförhandlingen att han inte kände igen målsäganden, men sa att han hade stoppat i sig två olika antidepressiva mediciner den här aktuella dagen och att det ”har hänt någon gång ibland att han då haft minnesluckor”.

Minnesluckorna verkar också ha slagit till året innan när han, enligt domen som föll mot honom under tisdagen, körde rattfull. Enligt mannen själv gick han till sin granne för att dricka grogg och öl – och sedan vaknade han plötsligt upp på polisstationen i Torsby.

Nu döms han för grovt rattfylleri och sexuellt ofredande. Han ska för det avtjäna två månader i fängelse och betala 5000 kronor i skadestånd till kvinnan han ofredade.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFängelseRattfylleriSexuellt ofredandeTorsbyVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.