Hoppa till huvudinnehållet

Prisad food truck har intagit sin plats: ”Tror inte det finns någon annan stans”

Publicerad:
Alexandra visar upp den största av Rökarns rullar, i storlek XXL. Lagom för en familj att dela på!
Alexandra visar upp den största av Rökarns rullar, i storlek XXL. Lagom för en familj att dela på! Foto: Peter Bäcker

Med en unik krydda och rökighet har Rökarn serverat rullar över hela Sverige sedan starten 2020. I höstas belönades deras unika smak med en guldmedalj i Nordiska mästerskapen i food truck, och nu har de hittat sin plats i Karlstad.

På parkeringen utanför Ica Maxi Välsviken står folk i kö. De har siktet inställt på en lunchrulle från Rökarn, fylld med rökig pulled pork.

Rökarn röker själv sin pulled pork. Den kryddas med en krydda som de själva satt ihop, och kombinationen av kryddan och den rökta porken beskriver de som unik.

– Jag tror inte det finns någon annan stans, säger delägaren Alexandra Engström.

Food trucken och företaget grundades bland annat av youtubeprofilen Jocke Lundell för tre år sedan.

Alexandra Engström klev in i bilen förra året och ångrar inte en sekund.

– Det är det här jag vill göra. Det är så extremt kul.

Det är främst kundmötet hon uppskattar, och möjligheten att prata om maten och få feedback på den.

Och gott om feedback fick de när förra årets Nordiska mästerskap i food truck gick av stapeln i Mariefred. Under tävlingen tilldelades trucken pris för bästa rökrätt.

För den som är sugen på att testa en rökig rulle gäller det att passa på. Rökarn, som är en resande food truck, är endast på plats i Karlstad på måndagen och på tisdagen.

– Vi vill såklart komma tillbaka hit fler dagar om vi uppskattas av värmlänningarna, säger Alexandra Engström.

Rikard Överhammar hade full koll på att food trucken skulle vara på plats under måndagen. Det blev en rulle till honom själv och en till hans pappa.
Rikard Överhammar hade full koll på att food trucken skulle vara på plats under måndagen. Det blev en rulle till honom själv och en till hans pappa. Foto: Peter Bäcker

Artikeltaggar

ICA ABKarlstadMariefredParkeringSamhälleVälsviken

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.