Hoppa till huvudinnehållet

Kraftig rökutveckling i centrala Grums efter gräsbrand

Publicerad:
Räddningstjänsten har skickats till en terrängbrand på Parkgatan i Grums.
Räddningstjänsten har skickats till en terrängbrand på Parkgatan i Grums. Foto: Ida Oscarsson

Räddningstjänsten skickades till Parkgatan i Grums efter larm om en gräsbrand. Enligt SOS Alarm var det kraftig rökutveckling på platsen.

Vid 10.30-tiden fick SOS Alarm in ett larm om en terrängbrand på Parkgatan i Grums. På grund av gräsbranden var det kraftig rökutveckling i centrum.

Enligt SOS Alarm rörde det sig om en gräsbrand på sex gånger tjugo meter, som Räddningstjänsten snabbt fick kontroll på. De beräknade vara kvar på platsen till ungefär 11.30.

– Prognosen stämde, de lämnade nu vid klockan 11.28 efter att ha gjort lite efterkontroller så att branden var ordentligt släckt, säger Lucas Hettman, teamledare på SOS Alarm.

”Har gjorts med avsikt”

Polisen beordrade en patrull till området för att utreda hur branden kan ha startat.

– Vi måste se om man kan misstänka brott. Det ligger en skola i närheten och vår patrull pratar nu med brandkåren, säger Mats Öhman, presstalesperson polisregion Bergslagen.

Polispatrullen genomförde en brottsplatsundersökning och tog hjälp av hund.

– Vi hittade spår som tyder på att någon har gjort detta med avsikt. Därför skriver vi en anmälan om skadegörelse genom brand.

Det var aldrig aktuellt med rubriceringen mordbrand?

– Nej, man gjorde bedömningen att det inte skulle kunna sprida sig mot fastigheter, då blir det enbart skadegörelse när det bara är i naturen som det har brunnit, säger Mats Öhman.

Artikeltaggar

BränderGrumsOlyckor och katastroferRökutvecklingSOS Alarm

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.