Hoppa till huvudinnehållet

Kommunalrådets bil vandaliserades: ”Uppenbart riktat mot mig”

Publicerad:
Tre av däcken på Jens Fischer bil skars sönder under natten mot söndag, och trots att det stod flera bilar ute i grannskapet var det bara hans som vandaliserades.
Tre av däcken på Jens Fischer bil skars sönder under natten mot söndag, och trots att det stod flera bilar ute i grannskapet var det bara hans som vandaliserades. Foto: Privat

Natten mot söndag small det utanför Jens Fischers (OR) hem i Hagfors.

Någon hade skurit sönder tre av däcken på kommunalrådets bil.

– Jäkligt tråkigt, onödigt och så blir man såklart förbannad, säger han.

Det var en av grannarna som först reagerade. Strax före klockan ett på natten gick nämligen larmet på Jens Fischers bil, men grannen såg inget i mörkret.

Morgonen därefter visade det sig alltså att någon skurit sönder tre av däcken på bilen som parkerad vid hemmets uppfart var den enda bilen i grannskapet som vandaliserats.

– Varför min bil vandaliserats tyder bara på två saker, antingen stör man sig på mig som privatperson över något. Vad det kan vara vet jag inte. Eller också stör man sig eller är ilsken över något i politiken, resonerar Jens Fischer.

– Vad det kan vara vet jag inte heller men politik för alltid med sig en massa känslor om både små och stora frågor.

Det är första gången Jens Fischer mottar ett hot av det här slaget och händelsen är polisanmäld.
Det är första gången Jens Fischer mottar ett hot av det här slaget och händelsen är polisanmäld. Foto: Daniel Olausson

Han ser det som obehagligt att någon genomfört illdådet så nära hemmet, särskilt med barn i huset. Och trots alla år inom såväl polisen som den lokala politiken är det första gången han mottar det som han själv inte kan utesluta ska ses som ett hot av något slag.

– Men att politiker hotas på olika sätt är tyvärr väldigt förekommande idag. Det gör också att fler och fler inte vill engagera sig politiskt och det är klart att en sådan här händelse inte stärker de oddsen om det nu skulle visa sig ha ett politiskt motiv.

Händelsen är polisanmäld och Jens Fischer säger till NWT att händelsen sett till den ställning han har inom kommunen kan ses som ett angrepp mot demokratin.

– Det var uppenbart riktat mot mig. Alla i Hagfors vet att det är min bil. Det här kan ses som ett angrepp mot demokratin, säger han till NWT.

Artikeltaggar

HagforsJens FischerOberoende realisterPolitikSkadegörelseTrafik

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.