Hoppa till huvudinnehållet

Inför uniform för lärare

Publicerad:
Respekten för lärare skulle öka om man inför uniform på jobbet, tror insändarskribenten.
Respekten för lärare skulle öka om man inför uniform på jobbet, tror insändarskribenten. Foto: JESSICA GOW / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag är en elev som tycker att alla lärare borde bli tagna på allvar och få den trygghet och respekt de förtjänar, och därför borde jobbuniform införas för alla lärare.

Uniform skulle få lärarna att synas i korridorer, på raster och på lektioner. Det vore bra om alla lärare skulle synas bättre ifall någon till exempel skulle behöva hjälp på lektionen, om folk bråkar någonstans eller om någon skadat sig. Det är några få exempel på när det är väldigt bra att synas som lärare så att de kan agera och genast göra situationen bättre genom att de bara bär en enkel uniform under sin arbetstid.

Alla lärare skulle se bättre ut och känna sig bekväma och respekterade av att ha på sig en uniform. Det skulle inte finnas en elev som skulle störa sig på lärarna och de skulle ta lärarna på mycket mer allvar i en stilig och proffsig jobbuniform. Alla lärare vill väl bli tagna på allvar och få respekt? Det vore konstigt om det inte var så.

Du kanske tycker att alla lärare borde få ha vilka kläder de vill, men det ökar risken betydligt för lärarna att bli kränkta och utsatta av andra lärare och till och med eleverna. Då tycker jag det är bättre att lärarna bär en uniform och blir respekterade än att de blir utsatta och kränkta på arbetstid.

Om alla lärare bar uniform på jobbet skulle de bli mycket mer respekterade och tagna på allvar på sitt arbete. Det måste väl ändå vara vad alla lärare strävar efter. Eftersom att många lärare inte blir respekterade eller tagna på allvar, skulle nog de flesta lärare föredra att bli det.

Avslutningsvis skulle både lärare och elever känna sig tryggare om uniform för lärare infördes.

Elev som vill alla väl

Artikeltaggar

LärareSkola och utbildning