Hoppa till huvudinnehållet

Regerande mästaren dominerade: ”Jättebra med så många poäng”

Publicerad:
Simon Olofsson däckade alla under RallyX i Finland.
Simon Olofsson däckade alla under RallyX i Finland. Foto: Olle Persson

Simon Olofsson hade en kanontävling i RallyX i Finland.

28-åringen från Charlottenberg vann alla race utom ett under hela helgen.

Det blev flera värmländska framgångar i dubbeltävlingen lördag–söndag i den nordiska rallycrosserien. Peter Hedström tog en andraplats i supercar och Elias Svensson blev tvåa i crosscar före Jimmie Österberg.

Men ingen dominerade som regerande mästaren i supercar lites. Simon Olofsson tog hem båda deltävlingarna på banan i Kouvola.

– Det var riktigt bra faktiskt, säger Olofsson, som gjorde en av karriärens främsta körningar. Exakt lika bra som i fjol, då han också vann fem av sex heat, båda semifinalerna och finalerna. Banan passar uppenbarligen förträffligt.

– Ja, jag tror det, har bra känsla här. Jättebra med så många poäng plockade.

Olofsson gick upp i totalledning i mästerskapet med bara två omgångar av åtta kvar. Han har 160 poäng mot Martin Enlunds 137.

15-årige inledningssensationen Lukas Andersson från Arvika tappade tätpositionen och halkade ner till tredje plats, på 135 poäng, efter en del tekniska problem.

– Tråkigt om det strular nu för honom, säger Olofsson.

I tungviktsklassen supercar saknades totalledaren inför, Johan Kristoffersson. Det samma gällde KMS-teamkamraterna Ole Christian Veiby och Gustav Bergström. De laddade med test inför VM-premiären i Portugal nästa helg.

Det innebar att lördagsettan Kevin Eriksson tog över förstaplatsen före söndagsvinnaren Yury Belevskiy, Schweiz. 150 mot 126 poäng. Kristoffersson är trea på 104.

Peter Hedström från Torsby i en Hyundai i20 WRC var lördagsnia, men revanscherade sig under söndagen och fixade en andraplats. Han är femma i sammandraget på 84 poäng.

I crosscar kom Elias Svensson, Sunne och tävlande för Östmark, tvåa bakom norrmannen Thomas Eek Murstad på lördagen. Westomföraren Jimmie Österberg var trea.

Svensson ligger fyra i tabellen, bara elva poäng upp till ledande Sebastian Enholm. Österberg är sjua.

Nu är det uppehåll i RallyX fram till norska Grenland den 25-27 augusti. Finalen går i Höljes den 2-3 september.

– Det ser lovande ut, konstaterar Simon Olofsson inför avgörandet.

Omväxlande helg – dubbelseger och punkteringar för Kristoffersson motorsport15-årige Westomtalangen fick dispens – och tog hem allt

Artikeltaggar

ArvikaJimmie ÖsterbergJohan KristofferssonKristoffersson MotorsportLukas AnderssonPeter HedströmPortugalRallycrossRallyXSchweizSimon OlofssonSport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.