Hoppa till huvudinnehållet

Let’s dance-vinnaren Hedström om livesabotaget: ”Det förstörde inte finalen”

Publicerad:
Hampus Hedström hissas efter lördagens seger i ”Let’s dance”. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Hampus Hedström, 26, är första värmlänning att vinna "Let's dance".

– Jag vet att jag kom fyra i en slalomtävling på Ski Sunne, så det här är väl den första riktigt stora trofén, säger komikern.

Eftersnacket handlade annars mycket om den stormning av scenen som ägde rum under livesändningen, då tre representanter från klimataktivistgruppen Återställ våtmarker saboterade ett av Charlotte Kallas dansnummer.

– Det var så klart tråkigt att det hände under ett dansnummer, men Charlotte är ett sådant proffs och dansade vidare som om ingenting hade hänt, säger Hampus Hedström, som inte upplevde att det störde själva tävlingen.

– Och det är jag väldigt glad för. Det skedde, men gick fort över. Det förstörde inte finalen, allt gick bra och det påverkade inte den fantastiska kvällen.

När VF ringer har han och danspartnern Ines Stefanescu precis gästat "Nyhetsmorgon" i TV4.

Har du hunnit smälta detta än?

– Noll. Överhuvudtaget noll. Vi har inte lämnat bubblan än utan åker mellan olika morgonsoffor, och är samtidigt på jakt efter vår glassko. Vi har inte fattat detta, det är svårt att ta in ordet "vunnit" i munnen.

Har du tappat bort ditt pris menar du?

– Haha, nej då. Men vi tog inte med det ut igår så det står kvar i vår loge, och vi vet inte riktigt vilka som jobbar när det är söndag och allt. Så vi yrar runt lite.

”Let’s dance”-vinnarna Ines Stefanescu och Hampus Hedström med glasskon efter lördagens final. ”Jag får väl bygga mig en liten piedestal eller en glasmonter”, säger värmlänningen.
”Let’s dance”-vinnarna Ines Stefanescu och Hampus Hedström med glasskon efter lördagens final. ”Jag får väl bygga mig en liten piedestal eller en glasmonter”, säger värmlänningen. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Var ska du placera glasskon?

– Jag vet inte riktigt? Jag får väl bygga mig en liten piedestal eller en glasmonter.

För du har inget prisskåp sedan tidigare?

– Jag har ju inte det. Jag vet att jag kom fyra i en slalomtävling på Ski Sunne, och så har jag något från någon trolleritävling också, så det här är väl den första riktigt stora trofén. Den är så tung! Jag vet inte om hyllorna hemma håller för den.

Hampus Hedström och Ines Stefanescu kammade hem full pott av juryn under finalen.

– Jag fick höra det, där och då var man bara så uppe i allt. Men 90 poäng från juryn, vilket är helt otroligt.

Du fick trolla lite också?

– Och det gick bra! Vi var så nervösa. Vårt shownummer byggde ju på en ganska stark start där vi skulle göra en "switch", där jag försvinner och Ines dyker upp. Det var väldigt mycket press runt det där för det hade inte funkat på torrepet. Jag tror till och med att jag lyckades göra Ines nervös, och då vet man att det är farligt. Men live satt det.

Hur har du firat hittills?

– Dels bara kramat om nära och kära. Sedan gick vi ut med hela produktionen och hade efterfest. Där var det som att jag för första gången på fyra månader slappnade av. Sekunden vi klev ur bilen fattade kroppen att nu är det över. Den har ju liksom stretat emot i alla veckor, nu vilar den, och det märks.

Tiorna från juryn haglade under finalen.
Tiorna från juryn haglade under finalen. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Alla ”Let’s dance”-vinnare

2022: Eric Saade och Katja Lujan Engelholm

2021: Filip Lamprecht och Linn Hegdal

2020: John Lundvik och Linn Hegdal

2019: Kristin Kaspersen och Calle Sterner

2018: Jon Henrik Fjällgren och Katja Luján

2017: Jesper Blomqvist och Malin Watson

2016: Elisa Lindström och Yvo Eussen

2015: Ingemar Stenmark och Cecilia Ehrling

2014: Benjamin Wahlgren Ingrosso och Sigrid Bernson

2013: Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Cecilia Ehrling

2012: Anton Hysén och Sigrid Bernson

2011: Jessica Andersson och Kristjan Lootus

2010: Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling

2009: Magnus Samuelsson och Annika Sjöö

2008: Tina Nordström och Tobias Karlsson

2007: Martin Lidberg och Cecilia Ehrling

2006: Måns Zelmerlöw och Maria Karlsson

Artikeltaggar

Cecilia EhrlingCharlotte KallaDansHampus HedströmLet's danceLinn HegdalNöje/KulturNyhetsmorgonSigrid BernsonSkådespelareSki Sunne

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.