Hoppa till huvudinnehållet

Hemmaförare tvåa i SM-kval i Hagfors och vidare till final

Publicerad:
Hemmaföraren Jonathan Ejnermark hittar runt på ovalen i Hagfors. Han blev tvåa i lördagens SM-kval och är klar för finalen i Målilla om en månad.
Hemmaföraren Jonathan Ejnermark hittar runt på ovalen i Hagfors. Han blev tvåa i lördagens SM-kval och är klar för finalen i Målilla om en månad. Foto: Olle Persson

Värmlänningen Jonathan Ejnermark blev tvåa i lördagens SM-kval på Tallhult i Hagfors och är klar för final. Det är även Solkatternas Gustav Grahn.

De sex främsta av 15 förare i kvalet tog sig vidare till SM-finalen i speedway i Målilla tisdagen den 27 juni.

19-årige Gustav Grahn, tävlande för Indianerna i elitserien och Solkatterna från Karlstad i allsvenskan toppade med 14 poäng på fem heat.

Hemmasonen Jonathan Ejnermark, 24, i Piraterna och Valsarna visade att han behärskar hemmabanan och kom tvåa med 13.

Övriga som avancerade var Casper Henriksson, Lejonen, 12, Daniel Henderson, Lejonen, 12, Anton Karlsson, Västervik, 12, och Ludvig Lindgren, Dackarna, 10.

Sjuan och åttan, Jonatan Grahn (precis som brodern Indianerna/Solkatterna), 9, och Ludvig Selvin, Indianerna, 7, är reserver i finalen.

Tio förare är direktnominerade: Joel Andersson, Smederna, Oliver Berntzon, Lejonen, Filip Hjelmland, Dackarna, Timo Lahti, Rospiggarna, Antonio Lindbäck, Rospiggarna/Valsarna, Fredrik Lindgren, Västervik, Kim Nilsson, Rospiggarna, Victor Palovaara, Rospiggarna/Solkatterna, Jacob Thorssell, Västervik, Mathias Thörnblom, Piraterna.

Både Valsarna och Solkatterna har hemmamatcher i allsvenskan på torsdag. Valsarna, med två segrar i bagaget, möter Vargarna och Solkatterna, som förlorat sin två inledande matcher, möter Griparna.

Lindbäck ledde Valsarna till seger: ”Skönt inför hemmapremiären”

Artikeltaggar

DackarnaGustav GrahnHagforsJonathan EjnermarkKarlstadMålillaRospiggarnaSolkatternaSpeedwaySportValsarnaVargarna

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.