Hoppa till huvudinnehållet

Degerforstränaren om internmötet som vänt förlust till seger: ”Vi vädrade allt”

Publicerad:
Tränarduon Tobias Solberg och Andreas Holmberg har börjat få ordning på laget igen. Foto: FREDRIK KARLSSON

Efter tre raka förluster och 1–6 mot Häcken, kallade Degerfors till extramöte med spelartruppen.

Sedan dess har tränarteamet inte sett sitt lag förlora i allsvenskan.

– Vi har påmint varandra om att det aldrig ska hända igen, berättar Andreas Holmberg.

Werner om värvningsplanen i sommar – och nyckeltrion som kan lämna: ”Blir tufft”Sabetkar tog ett känslosamt farväl – här är framtidsplanerna: ”En stor kärlek”Nygamla rollen har inneburit poängeffekt för Degerfors: ”Inte världens kvickaste”

Segern mot AIK för en vecka sedan och krysset mot Hammarby i torsdags, innebär att Degerfors har tagit tio poäng på sex hemmamatcher. Tio poäng är för övrigt vad tabellelvan har skrapat ihop denna säsong.

På måndag spelar ”Rödvitt” sin tredje raka match på Stora Valla när jumbon Varberg gästar. Något som högst troligt blir en annan matchbild än de två föregående.

– Det kan mycket väl bli så, men i vilket fall jobbar vi med det som är viktigast i vårt spel. Egentligen skiljer det sig ingen i förberedelsen oavsett vilket lag som står på andra sidan, säger Degerforstränaren, Andreas Holmberg.

Vilka delar blir viktigast mot Varberg?

– Det handlar om att ha mycket rörelser. De är ett lag som varierar i försvarsspelet, ibland pressar de högt och ibland inte.

I matcherna mot AIK och Hammarby har Sebastian Ohlsson intagit en plats på det centrala mittfältet för att stabilisera laget ytterligare. Mot Varberg talar mycket för att bollinnehavet framför allt kommer att ligga i Degerfors händer.

Degerfors var på väg att segra över Hammarby, men tappade till oavgjort.
Degerfors var på väg att segra över Hammarby, men tappade till oavgjort. Foto: FREDRIK KARLSSON

Om tränarteamet vill använda lagkaptenens fina fötter i backlinjen på måndag, vill Andreas Holmberg varken svara ja eller nej på.

– Det får du se, han är aktuell på båda positionerna. Jag tycker han fick ut en hel del i offensiven mot Hammarby, mer än mot AIK. Han gör nytta oavsett om han spelar mittback eller mittfältare.

"Vi vädrade allt”

Tittar man utifrån är skillnaden stor mellan Degerfors IF för två veckor sedan (tre raka förluster och en målskillnad på -13), kontra den senaste veckan med fyra poäng av sex möjliga.

– Vi hade ett möte efter Häcken – inför AIK – där vi vädrade allt. Men framför allt har vi bara jobbat på och fortsatt tro på vår idé. När det gick som tyngst tappade vi konceptet i matcherna efter insläppt mål. Det har vi klarat oss ifrån i de senaste matcherna, säger Holmberg.

Mot AIK: Insläppt 1–1-kvittering efter felaktigt domslut – Degerfors reste sig och vann.

Mot Hammarby: 0–1-underläge – Degerfors reste sig och fick med sig poäng.

– Man ska också komma ihåg att vi hanterat motgångar på ett bra sätt även tidigare under säsongen. Mot Halmstad hemma vänder vi underläge till seger. Mot Djurgården kvitterade dem, men vi fixade en seger även där. Det var bara under trematchersperioden som vi inte lyckades hålla oss till matchplanen.

– Efter att vi rasade igenom fullständigt mot Häcken har vi påmint varandra om att det aldrig ska hända igen.

Snart åter i träning

Ser vi till truppläget är det identiskt med Hammarbymatchen.

– Alla är tillgängliga förutom Calle Ljungberg och ”Nicko” (Nikola Djurdjic).

Vad är status på dem?

– Calle är tillbaka i träning under nästa vecka. Nicko har några månader kvar men förväntas dyka upp och fortsätta sin rehab med laget efter uppehållet, säger Andreas Holmberg.

Werner om värvningsplanen i sommar – och nyckeltrion som kan lämna: ”Blir tufft”Sabetkar tog ett känslosamt farväl – här är framtidsplanerna: ”En stor kärlek”Nygamla rollen har inneburit poängeffekt för Degerfors: ”Inte världens kvickaste”

Artikeltaggar

AllsvenskanAndreas HolmbergDegerfors IF HerrFotbollStora Valla

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.