Hoppa till huvudinnehållet

Värvningsbomben: Efter poängrekordet – ”Kicken” klar för allsvenskt spel i Nilsby

Publicerad:
Thomas Berntsson får sällskap av radarpartnern Christoffer ”Kicken” Nilsson i Nilsby som för första gången i innebandykarriären kommer spela i allsvenskan. Foto: Nilsby IK

VM-meriter, SSL-spel och 2,3 i poängsnitt på 167 division 1-matcher.

Nu gör ”Kicken” samma flytt som mångårige radarpartnern Thomas Berntsson.

– Jag har sagt nej till allsvenskan en del gånger, nu kändes det som sista chansen och att få göra det med ”Tompa” lockade, säger Christoffer Nilsson inför allsvenska debuten med Nilsby.

Värvningsbomben: Efter 799 poäng – nu får Berntsson allsvensk chans som 36-åring

Efter 17 säsonger inom Arvika kommun, väljer Christoffer ”Kicken” Nilsson i 33 års ålder att göra sin första permanenta flytt därifrån.

Karlstad IBF och Skoghalls IBK har båda fått nobben vid flera tillfällen, precis som klubbar utanför Värmlands gränser.

När han nu till sist sa ja till locktonerna var det allsvenska nykomlingen Nilsby IK som lyckades övertyga honom.

– Det ska bli jäkligt kul att testa på allsvenskan, säger ”Kicken”.

Vad var annorlunda nu?

– Dels att det är lite närmare. Jag har aldrig velat flytta från Arvika, och det behöver jag inte nu. Det är ändå lite kortare till Kil än Karlstad.

”Inte 20 längre”

Den andra stora faktorn såklart: Att mångårige parhästen Thomas Berntsson gjorde samma klubbyte för några veckor sedan.

– Det är klart att det känns tufft att lämna Dottevik. Men jag är inte 20 längre. Och när ”Tompa” också väljer att testa allsvenskan känns det såklart extra kul att få testa på spel i allsvenskan, säger Nilsson och lägger till med ett skratt:

– Jag undrar om det finns två andra spelare som spelat fler timmar tillsammans på en innebandyplan än vad vi två gjort.

Varför funkar ni så otroligt bra tillsammans?

– Han är ju ett spelgeni av en annan värld ”Tompa”. Har ögon i nacken. Han är allround, och nu på senare tid har han blivit ännu bättre när han fått upp fysiken. Han serverar lasermackor hela tiden – då är det bara för mig att stå och raka in dem i tom bur.

Det låter som ett enkelt jobb?

– Ja, det är ganska enkelt faktiskt.

Karriärens bästa år

Nåja, det krävs en talang för att göra målen också. Och den har sannerligen Christoffer Nilsson.

Han ansluter till Nilsby med ett mäktig meritlista:

385 poäng på 167 matcher i division 1 – ett poängsnitt på 2,3 per match. Tre poäng på tio SSL-matcher för Växjö 2014. Världsmästerskap för Norge.

Men det som kanske sticker ut allra mest är hans gedigna och stabila poängskörd under längre tid.

Säsongen 2010/2011 debuterade ”Kicken” i division 1. Sedan dess har han aldrig gjort färre än 49 poäng under en fullbordad säsong.

I år gjorde han 54 poäng, vilket är hans bästa division 1-notering i karriären varpå det nu väntar spel i allsvenskan för första gången i karriären.

– Nu hade jag ju varit i lägre divisioner några år innan det blev ettan igen den här säsongen och det gick ju helt okej. Allsvenskan blir såklart ett nytt kliv. Men jag var ju där i Växjö i SSL, då fick jag se vad som krävs på en högre nivå.

Spel i alla divisioner

Noterbart i sammanhanget: Spel i allsvenskan innebär att ”Kicken”, som debuterade i seniorinnebandy i division 6 med U-laget hemma i Åmotfors, spelat i ALLA divisioner från sexan upp till SSL.

– Det tror jag är unikt, skrattar han.

Christoffer "Kicken" Nilsson har i alla år varit en stabil poängplockare.
Christoffer "Kicken" Nilsson har i alla år varit en stabil poängplockare. Foto: Jonas Aspetorp

Han skrev på för Nilsby först efter ett läkarbesök på fredagen, för i flera år har en fot krånglat.

– Jag har fått ta kortisonsprutor men läkaren förklarade att det blir som att sätta plåster på ett brutet ben. Nu ska de göra en titthålsoperation och det verkar som jag ska vara helt återställd om några veckor. Skönt att få veta vad det är som krånglat.

Enorm offensiv

Och med grönt ljus från läkaren, då gav ”Kicken” grönt ljus till Nilsbys sportchef Johan Karlsson som på lördagen fick kontraktet påskrivet.

– Jag är superglad. Den där sista forwardsplatsen jag hintade om att vi höll öppen, den var för ”Kicken”. Med även han som nyförvärv får vi en offensiv av hög, hög, hög allsvensk klass. Det blir huvudvärk för tränarna att ta ut en PP-formation, ler Karlsson som börjar närma sig att vara klar med lagbygget.

– Nu är det ”bara” några backar som ska in. Vi har dock en fundering att skola om en eller två forwards, i så fall kan det även finnas plats för en forward till.

Men minst en back ska värvas, och ett intressant spår finns.

– En kille med allsvenska meriter från en klubb utanför Värmland ska komma och besöka oss. Han har sökt utbildning i Karlstad och är väldigt spännande för oss.

LISTA: Här är Värmlands 50 bästa poängplockare från säsongen som gåttVärvningsbomben: Efter 799 poäng – nu får Berntsson allsvensk chans som 36-åring

Artikeltaggar

Allsvenskan södraArvika IBFChristoffer NilssonDotteviks IFInnebandyNilsby IK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.