Hoppa till huvudinnehållet

Tog sig in i kvinnas husvagn och försökte våldta henne: ”Vet inte hur jag hamnade där”

Publicerad:
Genrebild. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Under sensommaren 2022 fick en kvinna ett oönskat nattligt besök i sin husvagn.

Nu står en 63-årig man åtalad för försök till våldtäkt, efter att ha antastat kvinnan medan hon sov.

I åtalet mot mannen framgår det att den målsägande kvinnan låg och sov i sin husvagn i Karlstad när 63-åringen plötsligt tog sig in till henne. Han ska då ha tagit av sig sina kläder, lagt sig på henne och börjat ta på henne – allt mot hennes vilja.

När mannen har konfronterats med anklagelserna i polisförhör säger han att han gick och la sig i sitt tält för att sova men sedan fann sig själv i kvinnans husvagn.

– Hon sa ”gå”, så jag gick, säger han i förhöret.

Han säger också att ”någon” tror att han blev drogad för att han var helt personlighetsförändrad.

– Jag vet inte hur jag hamnade där.

Polisen frågar om han har tagit på kvinnan eller på något sätt ofredat henne men mannen svarar bara att han inte vet.

– Jag minns inte mer än att jag la mig för att jag var jättefull. Om jag har gått in i hennes husvagn är det en förändring i min personlighet.

Utöver våldtäktsförsöket åtalas mannen också för grovt hemfridsbrott.

Artikeltaggar

ÅtalBrott, lag och rättKarlstadTrafikVåldtäkt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.