Hoppa till huvudinnehållet

Man knäckte näsbenet på sambo – och matade slag mot hennes ansikte

Publicerad:
Foto: Helena Karlsson

I slutet av april fick polisen ett larm om en kvinna som hade slagits blodig av sin sambo – en 28-årig man. Nu åtalas han för misshandel mot kvinnan.

Mitt i natten fick SOS Alarm ett samtal från en kvinna i västra Värmland som berättade att hennes dotter hade ringt i panik och sagt att hon blivit skallad av sin sambo.

När SOS-operatören, tillsammans med en polis, ringde upp dottern låste hon in sig i badrummet för att kunna prata ostört. Till en början svarade hon på frågor men ganska kort in i samtalet började hon tona ner situationen och upprepa att allt var hennes fel.

– Nej men, han kommer bli så arg. Jag behöver ingen ambulans, det var mitt fel, det var mitt fel, sa hon i telefon till polisen.

Fruktade för sitt liv

I senare förhör berättar hon att sambon har brusat upp en del på sistone och att hon har fått lära sig olika tekniker för att hantera honom.

– Ibland funkar det och ibland spelar det ingen roll vad man gör, utan det blir värre och värre ändå.

Men den här natten i april beskriver hon som helt annorlunda. Mannen ska då bland annat ha skallat henne över näsan och utdelat flertalet slag mot hennes ansikte och huvud.

– Det var flera gånger som jag trodde att han skulle ha ihjäl mig för när han ströp mig tog han i för kung och fosterland och sa att han skulle döda mig.

Misshandeln resulterade i en näsfraktur och sju stygn i läppen.

”Inte meningen”

När den 28-årige mannen greps och kördes till arresten ska han ha sagt till polisen att han står för det han gjort men i förhör ger han lite mer ursäktande svar. Han hävdar då att kvinnan slog honom först och att han gav henne ”en örfil som inte var så hård”.

– Det var en dutt och det gjorde jag flera gånger för att visa att hon skulle sluta, säger han i förhöret.

Han erkänner också att han skallade henne.

– Det var inte meningen att det skulle bli så hårt. Det var verkligen inte meningen.

Artikeltaggar

ÅtalBrott, lag och rättFörhörMisshandelSOS AlarmVåld i nära relationerVåld mot kvinnorVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.