Hoppa till huvudinnehållet

FBK-tränaren om skadade backduon: ”Det är såklart ett frågetecken för oss”

Publicerad:
Tomas Mitell kan tvingas laborera på backsidan under inledningen av säsongen.
Tomas Mitell kan tvingas laborera på backsidan under inledningen av säsongen. Foto: FREDRIK KARLSSON

Mikael Wikstrand har missat över ett års ishockey på grund av skada.

Nu är Färjestadsbacken på väg tillbaka – frågan är dock när?

– Han behöver få rehaba i lugn och ro och så hoppas vi att han ska hjälpa oss i vinter, säger Tomas Mitell till Hockeynews.

Joel Kellman fick som han ville – hyllar Färjestads fans: ”Seriens bästa atmosfär”Här hamnar löftena som lämnar Färjestad – och här är de nio talanger som plockas inLeo Carlssons NHL-beslut – nästan en miljon på spel för moderklubben Färjestad

Sedan återkomsten till Färjestad, 2021, har Mikael Wikstrand varit mer skadad än spelbenägen. Senast 29-åringen spelade en hockeymatch var i SM-finalen mot Luleå i fjol.

Därefter har rehabilitering – och ett misslyckat ingrepp – hållit honom borta i över ett års tid. Men nu börjar Färjestadsbacken gå mot ljusare tider, även om ”när?” är en svår fråga att svara på.

– För det första gnuggar han på, biter ihop och kör fortfarande väldigt väldigt bra. Det är så klart en tuff säsong, och väldigt motigt mentalt, så han har bitit ihop ordentligt och kört. Vi hoppas att han ska vara tillbaka och att det blir bra och gå åt rätt håll och det kommer att bli bra över tid. Frågan är ju mest när, säger Tomas Mitell till Hockeynews.

I det här läget är tålamod viktigare än något annat.

– Vi får på nåt sätt låta honom rehaba i lugn och ro, stegra steg för steg, och sedan hoppas att han kan bli tillgänglig för oss. Det är såklart ett frågetecken för oss när han inte har spelat på ett och ett halvt år kommer det väl att vara, förklarar Mitell.

Vill vänta och se

Med åtta namn på kontrakt är Färjestads backsida så gott som spikad inför nästa säsong.

Axel Bergkvist, Mattias Göransson, Joel Nyström, August Tornberg, Mikael Wikstrand, Jonathan Andersson (ny), Magnus Nygren (ny) och Carl Dahlström (ny, ej presenterad).

Men hur länge det kommer dröja innan Wikstrand tar plats i en matchtrupp varken vill eller kan Färjestad sätta fingret på i dagsläget.

– Jag vill inte säga någon tidsram. Det går som det ska efter den sista operationen och stegen rullar på. Han behöver få rehaba i lugn och ro och så hoppas vi att han ska hjälpa oss i vinter. Sedan exakt när det blir får vi se.

Och om det inte vore nog: När Magnus Nygren återvände från Schweiz gjorde han det som skadad efter benbrottet han ådrog sig i slutet på januari.

Där går utvecklingen åtminstone framåt:

– Det går enligt prognos. Han spelade i vintras med så han hoppas vi ska vara på i början av augusti och haka på. Det är den prognosen som var senast. Vi håller tummarna, säger FBK-tränaren.

Joel Kellman fick som han ville – hyllar Färjestads fans: ”Seriens bästa atmosfär”Här hamnar löftena som lämnar Färjestad – och här är de nio talanger som plockas inLeo Carlssons NHL-beslut – nästan en miljon på spel för moderklubben Färjestad

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyMikael WikstrandSHLTomas Mitell

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.