Hoppa till huvudinnehållet

Ännu en förlust för krisande Karlstad Fotboll – och nu är laget sist i tabellen

Publicerad:
Albert Bunjaki är en pressad tränare just nu. Karlstad Fotboll åkte på sin sjätte förlust och ligger sist.
Albert Bunjaki är en pressad tränare just nu. Karlstad Fotboll åkte på sin sjätte förlust och ligger sist. Foto: lisa olaison nwt

Ny förlust.

En nolla i målprotollet - igen.

Nu är Karlstad Fotboll sist i Norrettan. Efter 0-1 mot bottenkollegan Sylvia måste krisen betecknas som total.

– Det är väldigt tungt nu. Vi skulle fått med oss en seger här, säger tränaren Albert Bunjaki.

Karlstad Fotboll kom till spel för att stoppa den ymniga blödningen.

Efter en poäng på de senaste fem matcherna - och några riktiga bottennapp på vägen - handlade det om att täta till.

Och det lyckades laget med. Det såg klart tajtare ut.

Med flera skador och avstängningar på startspelare klev dessutom Christian Marigliano och Ludvig Steen nu fram och ingöt ny energi. Den duon var bra i första halvlek.

– Vi saknade nio killar som av olika anledningar inte var spelbara, säger Albert Bunjaki.

Jämfört med insatsen mot Umeå senast, som var närmast sensationellt svag, befann sig laget nu på planen. Jobbade, försökte.

Och skapade en handfull lägen som kunde resulterat i ett ledningsmål.

KF borde helt enkelt ha gått till halvtidsvila i ledning.

– Vi skapar tillräckligt mycket målchanser för det. Första 45 är riktigt bra, vi håller ihop det hela halvleken. Men vi måste ju göra mål på chanserna också.

Flera bra lägen

Efter att hemmaspelande Sylvia haft mycket boll den första halvtimmen flyttade Karlstad upp spelet ordentligt den sista kvarten före paus. Erik Björndahl fick ett läge efter bakåtspel från Ludvig Steen, men fick inte tillräckligt bra träff och bollen smet utanför.

Strax därpå levererade KF ett riktigt bra anfall, signerat Andreas Bellander. Lagkaptenen tog fart på offensiv planhalva, vann mark och släppte ut till vänster där Steen avslutade i bra läge - men inte tillräckligt distinkt.

Alldeles i slutet på halvleken kom det bästa läget. Tai Yasuoka spelade snett inåt bakåt där Moustafa Benshi mötte, men Benshi skickade bollen flera meter över Sylviamålet från nära håll

Orkade inte resa sig

Det fortsatte så efter paus. Åtminstone inledningsvis.

I 48:e minuten fick Yasuoka en möjlighet i boxen, men även det skottet gick över.

Och det klassiska mönstret fanns där. Lag i motgång har inte stolpe in, får halvträffar när en rejäl bollträff skulle ge mål. Ser inte ut att tro på det. Det studsar inte rätt.

Med en halvtimme kvar kom så Sylvia fram till vänster. Och på lagets första riktiga målchans i matchen tåade Amer Ibrahimovic in ett inspel.

Och där dog Karlstad Fotboll spelmässigt. Laget orkade inte resa sig efter ännu en käftsmäll.

Närmast ytterligare ett mål i matchen var hemmalaget med en stolpträff i 69:e minuten.

Skyttekungen skadad

Men Karlstad kunde mycket väl ha tilldömts en straff i slutminuterna. På reprisbilderna ser det ut som om Erik Björndahl är först på bollen på ett högt inspel och att hemmamålvakten David Andersson är tvåa. Björndahl fick en rejäl tackling i ryggen och blev liggande.

Först såg det ut som om det blåstes straff, men det slutade med frispark för Sylvia.

– Det vill sig verkligen inte. Vi skulle ha haft straff där. Erik fick en jäkla smäll i huvudet och måste läkarundersökas nu, säger Albert Bunjaki.

Faktum kvarstår dock.

När Karlstad Fotboll klev av på arenan som tidigare kallades Idrottsparken gjorde man det som jumbolag i Norrettan. Den här våren är på väg att bli ett stålbad för den satsande klubben.

– Vi måste samla ihop oss. Vi har match på fredag igen och jag hoppas att publiken möter upp. Vi behöver allt stöd vi kan få, säger Albert Bunjaki.

Artikeltaggar

Andreas BellanderErik BjörndahlFotbollIF Karlstad FotbollLudvig SteenMoustafa BenshiSport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.