Sabetkar tog ett känslosamt farväl – här är framtidsplanerna: ”En stor kärlek”

Publicerad:
Sean Sabetkar tackades av i samband med Degerfors hemmamatch mot Hammarby. Foto: FREDRIK KARLSSON

Inför avspark mot Hammarby tog Sean Sabetkar farväl av Degerfors inför nästan 5 000 åskådare på Stora Valla.

Stående ovationer och ett fint budskap från hemmaklacken gjorde det svårt för 28-åringen att hålla tillbaka tårarna.

– Jag blev chockad, säger Sabetkar.

Nygamla rollen har inneburit poängeffekt för Degerfors: ”Inte världens kvickaste”Efter petningarna – Bassey skickar en passning till tränarduon: ”Har bevisat det”

Det var ett ömsesidigt beslut att bryta kontraktet, trots att avtalet går ut efter årsskiftet.

När det blev officiellt att Degerfors IF och Sean Sabetkar skulle gå skilda vägar har telefonen gått varm killen som vuxit ut till en kelgris bland de rödvita fansen.

– Det har varit känsloladdat. Mycket känsloladdat. Jag var inte riktigt beredd på det här mottagandet så jag är faktiskt chockad. Samtidigt är jag väldigt stolt och rörd, det är egentligen så man kan sammanfatta det, säger Sabetkar.

”Svårt att smälta”

I torsdags fanns han, tillsammans med sin pappa, på plats på Stora Valla för att bli avtackad inför avspark mot Hammarby.

Och hemma i tv-soffan satt mamma fastklistrad för att se sonen bli hyllad.

Det var en märkbart rörd Sean Sabetkar som mottog hyllningarna från en nästan fullsatt arena.

– Det var svårt att smälta in, till och med pappa blev chockad. Jag hade många sms från kompisar efteråt så allt var verkligen svårt att ta in. Kärleken till Degerfors har varit stor sedan jag kom och den blir ju inte direkt mindre nu. Jag är tacksam för alla dessa år.

Sportchefen Patrik Werner överlämnade en blombukett och en matchtröja till Sean Sabetkar, som kanske återvänder till klubben i framtiden.
Sportchefen Patrik Werner överlämnade en blombukett och en matchtröja till Sean Sabetkar, som kanske återvänder till klubben i framtiden. Foto: FREDRIK KARLSSON

Vad är det främst som du tar med dig?

– Alltså... Allt!

– Jag är jätteglad att jag hamnade i Degerfors. Att en trångsynt Stockholmare kunde få så mycket värme och kärlek och inse vad gemenskap kan göra, det är häftigt. Jag tror mycket på gruppdynamik och människors kraft tillsammans.

Är det just gruppdynamiken som gjort att ni klarat er kvar i allsvenskan?

– Hundra procent. Utan att gå in på några andra spelare som lämnat så är det många som uttryckt att det som finns här i Degerfors är något unikt som de nu kan sakna. Det är en speciell miljö att vara i, men det är tvunget att vara så med tanke på att klubben jobbar med andra ekonomiska förutsättningar.

Omtyckt av fansen

Det var en komisk entré som mittbacken gjorde i Degerfors då han presenterades bara dagar efter att han själv slagit ut värmlänningarna ur Svenska cupen med sitt Västerås SK.

Men det dröjde inte lång tid innan Sabetkar blev en av fansens favoriter.

– Jag vet faktiskt inte hur det kunde bli så. Jag har bara varit mig själv, oavsett om jag spelat i division 3, Superettan eller allsvenskan. Någonstans har jag representerat gräsroten, det är så jag är lagd. Jag är en man som spelar med mycket känslor och jag tror många kan känna igen sig i det.

Degerforssupportrarna hyllade Sean Sabetkar med en banderoll.
Degerforssupportrarna hyllade Sean Sabetkar med en banderoll. Foto: FREDRIK KARLSSON

Kan bli sportchef?

Fotbollskarriären kommer enligt Sportbladet att fortsätta i thailändska Prachuap F.C.

"Han är välkommen att axla rollen som vice sportchef när han lagt av med fotbollen”, har Patrik Werner uttryckt sig.

Om så blir fallet, det får tiden utvisa.

– Jag har stora drömmar inom fotbollen än att bara vara spelare. Att bli sportchef är något jag drömt om sedan jag var liten så det är inte första gången jag får höra det. Även gamla tränare har sagt att det skulle passa mig, att Werner också säger det är väldigt kul. Jag är tacksam för dem fina orden, sedan om han menar allvar eller inte återstår att se.

– Vi har en bra dialog jag och Patrik, vi kommer fortsätta hålla kontakten.

Grejar Degerfors ett nytt kontrakt?

– Absolut. Det som talar för det är att vi har varit i exakt den här situationen förut. Supportrar och folk utifrån får såklart tycka vad de vill, att man behöver vara orolig, men inifrån gruppen känns det inte så.

– Det finns ett lugn, alla vet vad de ska göra. Vi har löst svåra situationer förr och det här är ett lag med många bra fotbollsspelare som har vunnit mot bra lag i serien. Vi har dessutom gjort Stora Valla till en hemmaborg, där är vi starka. Sedan behöver bortaspelet bli bättre, men spelar vi som vi gör nu kommer vi ta poäng även där.

Som ni själva märker, Sean Sabetkar säger fortfarande ”vi” när han pratar om Degerfors IF.

– Så är det. Det finns en anledning till att Victor Edvardsen kommer till Stora Valla för att hämta energi. Även fast jag nu lämnar kommer kärleken till klubben aldrig försvinna.

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerfors IF HerrFotbollSean Sabetkar

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare