Hoppa till huvudinnehållet

Här öppnar nästa nyföretagarhjälp: ”Utan nya företag stannar vi av”

Publicerad:
Liknande företagartjänster har funnits i olika konstellationer i Hagfors kommun tidigare, men nu öppnas alltså ett väletablerat nätverk i form av Nyföretagarcentrum.
Liknande företagartjänster har funnits i olika konstellationer i Hagfors kommun tidigare, men nu öppnas alltså ett väletablerat nätverk i form av Nyföretagarcentrum. Foto: Daniel Olausson

Går du med tankar på att starta eget?

Nu öppnar Hagfors ett Nyföretagarcentrum tänkt att underlätta för just dig.

– Utan nya företag stannar vi av, så jag tycker det låter som en jättebra idé, säger Christer Halvardsson.

Han är föreslagen som ordförande i den styrelse som utses vid årsmötet i Gula villan på fredagsförmiddagen. Han har själv gått från en tills vidare-anställning till att driva eget och trivs bra med det.

– Så långt som jag har förstått det så är tanken att vi fem som väljs in i styrelsen blir mentorer för den som vill starta företag, vi ska kunna hjälpa till med vilka kontakter man behöver ta och vad man behöver tänka på. För det är en del att tänka på, säger han.

Övriga i den föreslagna styrelsen blir Christina Lundqvist, Ann-Christine Laack, Cherin Nilsson och Kent Söderberg. Och det är Fredrik Igelström, näringslivsutvecklare på Hagfors kommun, som har hållit i trådarna.

– Fast egentligen är det näringslivet själva som kommit på det här med att etablera Näringslivscentrum. Jag har bara varit utförare till att få ihop en styrelse och det här blir ingen kommungrej på det viset utan det sköts av en ideell styrelse och rådgivare som sköter själva samtalen, förklarar han.

Väletablerat koncept

Just konceptet med Nyföretagarcentrum finns runt om i hela landet, men det först nu som det hamnar i norra Värmland. Här både finns det redan och har funnits andra lösningar och rådgivare på den här enheten blir Janne Westerlund.

Hur ser behovet av de här tjänsterna ut?

– Vi har sett en förändring, och det är att det är färre som söker rådgivning. Om det beror på att det är har blivit mer digitaliserat och att man sköter det själv vet jag inte, men det ska bli kul nu att se när Nyföretagarcentrum marknadsför sig mer och blir mer tillgängligt. Tar man hjälp så ser man att det blir mer hållbart för företagen och de både lever längre och går bättre, säger Fredrik Igelström.

Tanken är att komma igång med rådgivningen någon gång efter sommaren.

Artikeltaggar

Fredrik IgelströmHagforsHagfors kommunNäringslivNyföretagarcentrumStyrelserVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.