Misstänkt mordbrand – tände eld i ett uthus och larmade själv

Publicerad:
Genrebild. Foto: Kajsa Juslin

Mannen misstänks ha tänt eld i ett uthus och sedan larmat själv om saken. Nu sitter han anhållen misstänkt för mordbrand.

Polispatrull blev under torsdagen beordrade till en adress i Hagfors efter att en person ringt in och påtalat att det brinner i ett skjul.

I skjulet hade det blivit rökutveckling. Räddningstjänsten kom till platsen och kunde släcka branden och några större skador på fastigheten ska det inte ha blivit.

Personen som ringt in och larmat om branden hade fått brännskador på ben och inandats brandrök, varför han blev avförd till sjukhus med ambulans.

Det visade sig också att han själv kan ha varit inblandad i anläggandet av branden – han anhölls nämligen misstänkt för mordbrand.

Något motiv till varför han misstänks ha anlagt branden framgår inte i anmälan.

– När det gäller misstänkt mordbrand är det ju inte bara att det kan bli skada på en byggnad, utan det kan vara risk för spridning som kan vara avgörande, säger Emil Häger, stationsbefäl vid polisen i Värmland.

Den misstänkte mannen är i 30-årsåldern.

Artikeltaggar

BränderBrott, lag och rättEmil HägerHagforsMordbrandVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare