Kulturchefen tar över efter sparkade förvaltningschefen: ”Är en trygg ledare”

Publicerad:
Maria Lobell blir tillförordnad förvaltningschef för miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen i Kristinehamns kommun. Foto: NINASIMONENN

Marielle Brandlöv Nilsson blev uppsagd i torsdags.

Dagen efter presenterades hennes tillfälliga efterträdare. Det blir kulturchefen Maria Lobell.

– Maria Lobell är en trygg ledare och har rätt typ av erfarenhet för det här uppdraget, säger Martin Willén, kommundirektör på Kristinehamns kommun, i ett pressmeddelande.

Politikerna i kommunstyrelsen beslutade förra veckan att skilja Marielle Brandlöv Nilsson från uppdraget som chef för miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen i Kristinehamn. På torsdagseftermiddagen tog hon emot den formella uppsägningen. Hon är arbetsbefriad under uppsägningsperioden som är på sex månader.

Marielle Brandlöv Nilsson anser att uppsägningen saknar grund och säger till Nya Kristinehamns-Posten att hon kommer att gå vidare.

– Fackförbundet Ledarna kommer bestrida den här uppsägningen, säger hon till tidningen.

På fredagen presenterades Maria Lobell som tillförordnad förvaltningschef för miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen. Hon börjar tjänsten omgående.

– Efter vårens händelseförlopp och den situation som vi är i just nu behöver en tillförordnad förvaltningschef tillsättas. Uppdraget är tidsbegränsat fram tills att vi har en långsiktig lösning på plats, säger Martin Willén.

Maria Lobell kommer att behålla uppdraget som kommunens kulturchef.

Klart: Kristinehamns miljö- och stadsbyggnadschef får sparkenNya turer i chefskonflikten: ”Man tror inte att det ska gå till så här 2023”Kommundirektör kränkte inte chef – så ska kommunen lösa konfliktenKommundirektör anmäld för upprepade kränkningar: ”Väldigt chockad”

Artikeltaggar

ArbeteKommunstyrelsenKristinehamnKristinehamns kommunMaria LobellMiljöNya Kristinehamns-PostenPressmeddelandeUppsägningar

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare