Hittade sin stulna cykel efter sju år – som polisen senare tappade bort

Publicerad:
En kvinna återfann sin stulna cykel efter sju år och lämnade in den på hittegodsavdelningen där den nu är spårlöst försvunnen. Genrebild. Foto: Janerik Henriksson / TT

En kvinna hittade sin stulna cykel efter sju år och kontaktade polisen.

Cykeln transporterades till hittegodsavdelningen där den nu är försvunnen.

Polisen kompenserar kvinnan med 2 000 kronor.

I augusti 2022 upptäckte en kvinna i Karlstad en cykel vid Mariebergsskogen som hon kände igen. Det var samma cykel som stals från kvinnan i juni 2015.

Det fanns inget ramnummer på cykeln, men kvinnan kunde visa bilder och kännetecken på cykeln som övertygade polisen att det med största sannolikhet var den stulna cykeln.

För att allt skulle gå rätt till transporterades cykeln till hittegodsavdelningen. Kvinnan har flera gånger kontaktat polisen och undrat när hon kan hämta ut cykeln. I mars 2023 hörde så polisen av sig och berättade att cykeln är spårlöst försvunnen.

Kvinnan yrkar på 8 800 kronor i ersättning, vilket motsvarar inköpspriset 2015 och utlägg för reservdelar.

Polisen medger försumlighet men prutar på beloppet till 2 000 kronor. Försäkringsbolaget ersatte nämligen kvinnan med 5 500 kronor redan 2015. Försäkringsbolagets självrisk, som kvinnan har betalat, var 2 000 kronor. Polismyndigheten anser att det är skäligt att ersätta kvinnan för självrisken.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättKarlstadMariebergsskogenStölder

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare