Bekräftat: Det här blir SHL-meriterade FBK-löftets nya klubb

Publicerad:
Alexander Artursson, här utlånad till Skövde i vintras, gör nu klubbytet permanent till västgötaklubben. Foto: Anton Gustavsson

Division 1-spel med Skövde.

Där går karriären vidare för Alexander Artursson nu när han lämnar Färjestad.

VF-sporten berättade i går om alla de spelare som lämnar Färjestads juniorlag, där 19-årige Alexander Artursson, son till Guld-Greger, är en av de som blir överårig för J20-spel.

Redan då nämnde vi Skövde – dit han var utlånad en kortare sejour redan i vintras – som en trolig klubbadress, och mycket riktigt blir det på andra sidan Vänern som karriären fortsätter för högerskytten när han nu ska ta klivet in i seniorhockeyn.

På fredagen presenterades värmlänningen som nyförvärv av Skövde.

– Jätteroligt att Alexander kommer hit! Han visade på träning och match när han var här i vintras att han har stor potential, säger Skövdes Anders Lundström till klubbens sajt och fortsätter:

– Han är rörlig på rören och är väldigt skolad i spelet både med och utan puck, dessutom smälte han in jättefint i gruppen när han var här senast. Så det ska bli väldigt roligt att följa hans utveckling här hos oss. Vi tror att det finns stor potential här.

Här hamnar löftena som lämnar Färjestad – och här är de nio talanger som plockas in

Artikeltaggar

FärjestadFärjestad BK HerrIshockeyKarriärNyförvärvSHLSkövdeSportVänern

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare