Äldre flyttades runt i vården –avled

Publicerad:
En patient i 90-årsåldern avled efter att ha flyttats runt mellan olika vårdinrättningar. Nu anmäler Region Värmland sig själv. Foto: Marko Säävälä/TT

Patienten i 90-årsåldern flyttades runt mellan olika vårdinrättningar och skickades hem utan att någon diagnos kunde fastställas.

När väl orsaken till infektionen hittades avled patienten.

Region Värmland skriver i ett pressmeddelande att de gjort en anmälan enligt lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg. Detta sedan en äldre patient fått felaktig diagnos, vård och behandling.

Patienten lades våren 2022 in på grund av en infektion som var svår att ställa en diagnos på. Efter att ha vårdats på olika inrättningar och behandlats med antibiotika skickades patienten hem.

Efter ett par dagar var patienten tillbaka och nu hittades orsaken till infektionen. Trots att rätt behandling sattes in avled patienten efter en dryg vecka.

Artikeltaggar

InfektionerInspektionerOmsorgRegion VärmlandVårdVård och omsorg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare