Olympisk mästare sista hindret för Hampus Hedström: ”Dansen har öppnat dörrar”

Publicerad:
”Framförallt har jag lärt mig att vara lite mer äkta och ärlig gentemot mig själv”, säger Hampus Hedström om månaderna med ”Let’s dance”. Foto: SVT

En norrländsk vinnarskalle och flerfaldig olympisk mästare står för motståndet när Hampus Hedström på lördag kan knipa slutsegern i årets "Let's dance".

– Hur fränt är det inte att få tävla mot Charlotte Kalla? Det är jag jättestolt över, säger den nu folkliga Sunnekomikern, som tänker unna sig ett fotbad innan nya jobb tar vid.

När endast två danspar återstår är det så klart extra mycket som ska repeteras in för att fylla programtiden. Vid sidan av de fyra (!) dansnummer finalisterna gör ska det förproduceras inslag till både själva sändningen och sociala medier.

– Jag har sagt detta varje vecka, men nu har vi bokstavligt talat levt i danslokalen. Men man njuter av det här, och nu är det bara några dagar kvar, säger Hampus Hedström.

Sedan får du sommarlov?

– Får jag det? Jag önskar att det vore så, men jag tror att jag åker raka vägen på produktion sen, så jag får nog inte det. Eller, jag ska ta en dag och sova lite, massera mina fötter. Kanske ett fotbad? Sen drar det igång igen.

Vad är på gång?

– Vi ska göra säsong fyra av "Snorkråkan" på SVT och i höst blir det mer tv, standup och äventyr. Så det kommer nog rulla på det här tåget nu. Dansen har öppnat upp dörrar.

Äventyr? "Robinson"?

– Haha, nej du, jag håller mig till program där jag får äta mat.

I finalen blir det kära återseenden när samtliga av årets tävlande gör ett gemensamt öppningsnummer, innan allt fokus riktas mot Hampus Hedström och Charlotte Kalla och deras respektive danspartners Ines Stefanescu och Tobias Karlsson.

– De två första numren är danser vi har gjort tidigare under tävlingen, men nu får krydda lite extra. Det är våra två bästa danser, vår pasodoble till "Let me entertain you" och så den chacha vi gjorde till musiken i "Trolls".

”Charlotte är en värdig finalist som har gjort en underbar resa i ’Let's dance’", säger Hampus Hedström.
”Charlotte är en värdig finalist som har gjort en underbar resa i ’Let's dance’", säger Hampus Hedström. Foto: Pontus Lundahl / TT

Därefter väntar ett shownummer.

– Där får vi göra precis vad vi vill och Ines har skapat ett fantastiskt nummer som jag är otroligt taggad på att göra. Där finns det inga begränsningar överhuvudtaget utan där proppar vi in allt vi har. Allt det bästa vi gjort, allt det vi inte har lyckats med men ska lyckas med nu. Det ska vara show och det ska vara tricks, helt enkelt en sammanfattning av vår tid i "Let's dance".

"Dirty dancing"

Shownumret gör de till ett medley bestående av Bon Jovis arenarockare "It's my life" och "Dirty dancing"-klassikern "Time of my life".

– Bon Jovi-låten symboliserar den show och underhållning jag har haft möjlighet att jobba med i hela mitt liv och "Time of my life" är vår hyllning till alla som har varit med oss under den här resan. Det ska bli en hejdundrande show.

Vad har du lärt dig om dig själv genom "Let's dance"?

– Väldigt mycket. Man har visserligen inte haft så mycket tid över till att reflektera, men en sak är ju att jag har blivit mer bekväm med att prata mer öppet om mig själv. Jag har ju bara skämtat bort allt tidigare. Jag har även lärt mig väldigt mycket om hur jag hanterar olika pressande situationer, senast förra veckan. Men framförallt har jag lärt mig att vara lite mer äkta och ärlig gentemot mig själv.

Att nu ställas öga mot öga med en olympisk mästare i Charlotte Kalla, hur känns det?

– Ja, hur fränt är det inte att få tävla mot Charlotte Kalla? Det är jag jättestolt över. Charlotte är en värdig finalist som har gjort en underbar resa i "Let's dance". Jag ser fram emot att få avsluta det här mot henne.

SVT tycker att värmlänningar är efterblivna puckonHans partylåt om Sunne är ledmotiv i nya komediserien: ”Ligger perfekt i tiden”

Artikeltaggar

Charlotte KallaDansHampus HedströmLet's danceMusikNöje/KulturShowerSportSVT

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare