Körde stulen skolbil – hög på amfetamin

Publicerad:
Bild från polisens förundersökningsprotokoll. Foto: Privat

En man och en kvinna bröt sig in i garaget till Presterudsgymansiet i Kristinehamn och stal två bilar. Mannen framförde en av bilarna utan körkort och efter att ha brukat amfetamin. Nu åtalas de för brotten.

En helg förra sommaren bestämde sig en man och en kvinna, båda i 40-årsåldern, för att de behövde varsin bil.

Lägligt nog fanns Presterudsgymansiets garage i närheten, och duon bröt sig in genom att krossa fönster i en dörr in till garaget i Kristinehamn.

Bild på det krossade fönstret, från polisens förundersökningsprotokoll.
Bild på det krossade fönstret, från polisens förundersökningsprotokoll. Foto: Privat

Eftersom bilarna hade skolans namn på sig gjordes försök till att spraya över märkningen.

Någon dag senare greps paret i en av bilarna i Örebro, efter att en polispatrull fått syn på bilen som då anmälts som stulen. De uppgav att de skulle till Öob för att handla.

Polisen kroppsvisiterade mannen och kvinnan och hittade då nyckel till den andra bilen i kvinnans ficka.

Mannen säger i polisförhör att han köpte bilen i Kristinehamn. Av vem vill han inte berätta, men han säger att han ”betalde med en bit hasch i lika värde”.

Kvinnan förnekar både inbrott och bilstöld. Bilnyckeln i hennes ficka säger hon först att hon hittade på en parkering, och att hon glömt lämna den till polisen.

I senare förhör säger hon istället att hon fått den av mannen. Hon säger att det är han som har ”baxat båda bilarna” och att ”det skulle han ta på sig sa han, hoppas han gjort det.”

Nu åtalas både mannen och kvinnan för tillgrepp av fortskaffningsmedel och mannen även för drograttfylleri och grov olovlig körning, eftersom han saknar körkort.

Bilen som paret färdades i när de greps. Bild från polisens förundersökningsprotokoll.
Bilen som paret färdades i när de greps. Bild från polisens förundersökningsprotokoll. Foto: Privat

Artikeltaggar

ÅtalBrott, lag och rättKörkortKristinehamnOlovlig körningÖrebroTillgrepp av fortskaffningsmedel

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare