Inhopparen nära att bli matchhjälte – Degerfors kryssade mot Hammarby

Publicerad:
Dijan Vukojevic med säsongens tredje fullträff. Foto: FREDRIK KARLSSON

0–1 och rött kort till gästande Hammarby efter första halvlek.

Degerfors gjorde sedan både 1–1 och 2–1, men tappade till oavgjort i en minst sagt händelserik match.

Degerfors topp 3

3) Sebastian Ohlsson

Det lugn och stabilitet Sebastian Ohlsson har visat upp sedan återkomsten är obeskrivlig. Han har återvänt på mittfältspositionen vilket lett till en ny dimension i Degerfors balansspel.

2) Dijan Vukojevic

Dijan Vukojevic får sällan den cred han förtjänar på grund av ett (något) bristande målskytte. Trots det är han ofta kärnan i Degerfors uppbyggnadsspel i sättet han suger till sig bollen och serverar vidare till medspelare. Men mot Hammarby blev han målskytt. Nu är han uppe på tre mål denna säsong – lika många som under hela fjolårssäsongen.

1) Diego Campos

Jag river av plåstret direkt. Nej, Campos agerande strax innan 0–1-målet var inte bra. Det är sällan man ser Tobias Solberg vara så engagerad som när han manade på yttern att jobba hem och skippa domargnället. Men bortsett från den sekvensen var Campos Degerfors bästa spelare. Fixat rött kort, ett ständigt hot i offensiven – och en assist på det.

Matchens...

...Minuter

42:e matchminuten: Diego Campos tappar boll på offensiv planhalva som gästerna sedan ställer om på. Efter flipperspel och en dålig rensning, dök debutanten Markus Karlsson upp och knorrade in bollen i bortre krysset.

44:e matchminuten: Samme Diego Campos snor åt sig bollen av backen Nathaniel Adjei, som i sin tur drar tag i costaricanens arm. Frilägesutvisning där Degerfors var en man mer i hela andra halvlek.

...Avtackning

Två år, två månader och 48 matcher. Det hann den uppskattade Sean Sabetkar med i Degerforströjan innan han nu väntar spel i Thailand. Det var värmande applåder på Stora Valla som tackades av 28-åringen strax innan avspark. Sabetkar besvarade stödet genom att sätta handen mot hjärtat.

...”(Nästan) släkten är värst”

I stället får det anses som matchens räddning när Abdelrahman Boudah (tidigare Saidi) i den 32:e minuten kom fri mot Jonas Olsson. På något vis lyckades Degerforsmålvakten göra sig tillräckligt stor för att styra bollen i ribban. Två decimeter lägre och Hammarbyyttern hade stått som målskytt mot sin tidigare klubb.

Kort om matchen

Det var en tillknäppt inledning som bjöds på Stora Valla mellan Degerfors och Hammarby. Två lag med siktet inställt på defensiven i första taget.

Minuterna gick och ett antal halvlägen skapades. Joe Gyau serverade bland annat Dijan Vukojevic som inte lyckades rikta bollen på mål.

Men med drygt halva halvleken spelad – då hettade det till rejält. Hammarby växlade upp tempot och tog över spelet. I minut 21 kom Abdelrahman Boudah fri, där Jonas Olsson agerar räddande ängel i hemmamålet genom att styra bollen i ribban.

I den 42:e minuten kom till slut första målet. Det var gästande Hammarby som stod för det efter att högerbacken Markus Karlsson hittat bortre krysset. Två minuter senare – rött kort på Hammarbys Nathaniel Adjei.

Det var sedan i andra halvlek som matchen vaknade på riktigt. Efter 14 minuter kvitterade Dijan Vukojevic för Degerfors genom fint framspelat av Diego Campos.

Sex minuter senare: 2–1.

Rasmus Öqvist var sist på bollen, och ”bip bop”-dansade för tredje gången denna säsong.

Ytterligare sex minuter senare: 2–2 genom Montader Madjed.

Med bara minuter kvar var inbytte Fortune Bassey nära att frälsa Degerfors. Men trots nära till målet lyckades forwarden inte få bollen under ribban.

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerfors IF HerrFotboll

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare