Hoppa till huvudinnehållet

Hammarlunden slutade trea i Riksfinalen: ”Vi gjorde en fantastisk insats”

Publicerad:
Klass 8A på Hammarlundens skola slutade trea i Riksfinalen av Teknikåttan. Tredjeplatsen inbringade 10 000 kronor till klasskassan. Foto: FOTO: PRIVAT

Hammarlunden 8A kämpade mot nio andra skolklasser i Riksfinalen av Teknikåttan.

– Vi gjorde en fantastisk insats och lyckades komma trea, säger klassföreståndaren Sören Stjernlöf.

Tredjeplatsen inbringade 10 000 kronor till klasskassan.

Teknikåttan firar 30 år i år och Riksfinalen avgjordes under torsdagen i Tekniska museet i Stockholm. Hammarlunden 8A från Hammarö representerade de värmländska färgerna.

– Det här var en seger för oss redan innan finalen genom att vi fick en dag tillsammans med roliga och utmanande moment, där alla elever har tävlat och bidragit, säger Sören Stjernlöf.

Elevernas kunskaper i matematik, naturkunskap och teknik sattes på prov i både teoretiska och praktiska delmoment. Sören Stjernlöf gladdes extra åt poängen i ett av de praktiska momenten.

– Det var ett dolt moment där vi fick inte reda på hur vi hade klarat oss förrän vid prisutdelningen.

Inför momentet låg Hammarlunden sexa.

– Uppgiften var att bygga en raket som skulle skjutas i väg med tryckluft. Jag tror att vi kom tvåa i momentet, säger Sören Stjernlöf.

Insatsen bidrog starkt till tredjeplatsen i tävlingen som vanns av klass 8A Alfred Dalinskolan från Jönköping. Segrande klass belönades med 20 000 kronor. Hammarlunden kammade hem halva beloppet, som ska läggas till de 10 000 kronor klassen fick för segern i regionfinalen. Totalt 20 000 kronor.

Jag antar att det stundar en klassresa?

– Ingen aning, vad pengarna ska användas till får klassen bestämma, svarar Sören Stjernlöf.

Artikeltaggar

HammarlundenHammaröMatematikTeknikTeknik och vetenskapTeknikåttan

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.