Elie berättar om flytten från FBK: ”I slutändan erbjöd Linköping mig mer pengar”

Publicerad:
Remi Elie berättar att pengarna och att få spela med sin vän var två stora skäl till klubbytet. Foto: FREDRIK KARLSSON

Färjestad tappade Remi Elie till Linköping och sportdirektör Rickard Wallin medgav att han var besviken. För Expressen berättar Elie nu om sitt klubbyte och skadan i slutspelet.

Remi Elie kom till Färjestad som något av ett oprövat kort i SHL. Men visade snabbt att han skulle bli en tillgång för laget.

Mot slutet av säsongen ådrog han sig en svår fotskada som stoppade honom under ett par månader. Till slutspelet gjorde han dock comeback men han var långt i från toppform.

Det berättar nu Elie i en intervju med Expressen.

– Det var tillräckligt bra för att spela, för jag ville hjälpa laget. Jag fick stressa lite, men jag ville hjälpa laget och komma i gång. Det kändes ändå bättre och bättre hela tiden, säger han.

Tillsammans med klubben gjorde han allt för att komma tillbaka i så bra slag som möjligt.

– Vi pratade igenom det och kom fram till att jag skulle kunna spela. Läkarna var med och sade att min skada inte kunde bli mycket värre.

I samband med uttåget mot Frölunda uttryckte han sig positivt om en fortsättning i Färjestad. Så blev det inte när i stället Linköping lade beslag på kanadensaren. Rickard Wallin berättade då för VF-sporten att Linköping gav honom ett bättre bud – vilket Elie bekräftar.

– I slutändan erbjöd Linköping mig mer pengar. Budet från Färjestad var också bra, men utöver det ville jag spela med min gamla vän som vi hade pratat om innan. Det handlar ju om mer än pengar, men det var väl det som avgjorde.

Med gamla vännen syftar Elie på Taylor Leier. Elie och Leier var lagkamrater tillsammans i Rochester.

– Sedan pratade vår agent med oss båda två samtidigt och sade att klubben var intresserad av att skriva kontrakt med oss båda. För det kommer bli grymt att få återförenas, berättar Elie.

Wallin: ”Elie fick ett bättre kontraktsförslag – men någonstans går gränsen”Wallin bekräftar – fler spelare lämnar Färjestad: ”Väldigt besviken”

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrIshockeyRemi Elie

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare