Schweiziskt storlag bland Färjestads CHL-motståndare: ”En spännande blandning”

Publicerad:
Ett nytt Europaäventyr väntar för Victor Ejdsell och Färjestad. Foto: FREDRIK KARLSSON

Champions Hockey Leagues grundserie har lottats.

Bland Färjestads motståndare finns ett schweiziskt finallag och en norsk storklubb.

– Vi har goda chanser att nå slutspel, säger Victor Ejdsell.

Under onsdagskvällen blev det klart vilka sex lag som Färjestad kommer få möta i de inledande matcherna i CHL, som i år är tillbaka i ett nytt format.

Turneringen har bantat antal lag från 32 till 24 och i stället för att inleda med gruppspel bestående av fyra lag i varje har man nu i stället en rak serie där varje lag spelar mot sex olika motståndare, tre hemmamatcher och tre bortamatcher.

Efter det görs en sammanställning där de 16 lag som plockat flest poäng går vidare till åttondelsfinal.

Färjestad, de har lottats mot Biel-Bienne, Red Bull Mûnchen, Aalborg, llves, Ingolstadt och Stavanger Oilers.

– På förhand känns det som att vi har goda chanser att ta oss vidare till slutspel. Det är en ganska spännande blandning av hockey som vi ställs inför och samtidigt ska det bli kul med lite nytt motstånd, säger Victor Ejdsell.

Flera bekanta namn

Hemmamatcherna spelas mot danska Ålborg, schweiziska Biel-Bienne och tyska Red Bull Mûnchen.

Bortamöten blir mot finska Ilves, tyska Ingolstadt och norska Stavanger Oilers.

– Matchen mot Stavanger kommer bli riktigt häftig, där förväntas det nog bli publikfest, säger Ejdsell.

Det blir några välbekanta ansikten som Färjestadsspelarna ställs emot. I tyska München finns före detta FBK-backen Jonathon Blum och i schweiziska Biel-Benne spelar både Jesper Olofsson och Toni Rajala.

– Skoj. Det är ett annorlunda spel ute i Europa jämfört med SHL men jag tycker både ”Jeppe” och Blum har anpassat sig bra och gjort det grymt bra i sina respektive lag. Det är kul att se att det gått bra för dem, sedan får vi se hur de står sig mot ett svenskt lag.

Rögles Mattias Sjögren mötte Jonathon Blum i München säsongen 2021/2022.
Rögles Mattias Sjögren mötte Jonathon Blum i München säsongen 2021/2022. Foto: LENNART PREISS

Hur ser du på det nya spelformatet?

– Det kan nog bara bra, sedan är det alltid på gott och ont. I början av säsongen kan man dra stor nytta av att spela tävlingsmatcher, sedan om man skulle gå långt, vilket vi såklart vill, så kan det bli kämpigt med spelschemat.

– Det märktes tydligt i fjol att vi hade en stukad trupp från början där vi inte hade så mycket fysträning i benen efter ett långt SM-slutspel. Med facit i hand hade vi inte en tillräckligt bred trupp för att orka gå hela vägen, dock var det jäkligt starkt av oss att sluta trea i SHL.

CHL inleds den 31 augusti.

Artikeltaggar

CHLFärjestad BK HerrIshockeyVictor Ejdsell

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare