Ett väntat stålbad för IES

Publicerad:
Insändarskribenten är inte förvånad över skolledningens agerande. Foto: Lisa Olaison

Det är verkligen tråkigt att ta del av det som nu händer på Engelska skolan i Karlstad, men efter att som förälder med barn på skolan ha följt skolledningens agerande under ett antal år, måste jag tyvärr säga att jag inte är så förvånad.

Skolledningen har flera gånger tidigare gett prov på dåligt omdöme, om än inte av så allvarligt slag som det som nu framkommer (jag betvivlar inte ett ord av kritiken som riktas mot den). Det har handlat om allt ifrån häpnadsväckande infantila enkäter av typen ”varför tycker du att Engelska skolan är så bra?” till att vi som vårdnadshavare har fått till oss artiklar i debatten om friskolesystemet som en form av indoktrinering. Hållningen har hela tiden varit att skolan är felfri, eventuella brister beror alltid på någon annan. Jag kan inte se det som händer nu annat än som ett nödvändigt stålbad för skolan, där förhoppningsvis skolledningen äntligen om än smärtsamt får lära sig lite på riktigt om ödmjukhet och sund ledningskultur. Som man bäddar får man ligga.

Luttrad förälder

Artikeltaggar

BarnBristerDebatterEngelska skolanIESKarlstadKritikSamhälle

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare