Hoppa till huvudinnehållet

En miljon kronor till von Echstedtska

Publicerad:
Värmlands museum har sökt och fått en miljon kronor ur Lars Lawiskis fond som öronmärks för von Echstedtska gården utanför Säffle
Värmlands museum har sökt och fått en miljon kronor ur Lars Lawiskis fond som öronmärks för von Echstedtska gården utanför Säffle Foto: lisa olaison nwt

16 av 35 sökande beviljas medel ur Lars Lawiskis fond.

Bland dem som får dela på 16 miljoner kronor återfinns von Echstedtska gården i Västra Smedbyn utanför Säffle.

Kungliga Vitterhetsakademin skriver i ett pressmeddelande att de fått in 35 ansökningar om medel ur Lars Lawskis fond för kulturmiljövårdande insatser av kulturhistoriska byggnadsverk. Knappt hälften av dem får nu en positiv återkoppling. Värmlands Museum kan räkna med en miljon kronor ur fonden som öronmärks för von Echstedtska gården i Västra Smedbyn.

– Det är med stor glädje som Vitterhetsakademien genom Lars Lawskis fond så kraftfullt kan stödja kulturmiljövården genom dessa viktiga och substantiella bidrag till värdefulla historiska byggnader med högt kulturhistoriskt värde, säger Karin Helander, Vitterhetsakademiens ständige sekreterare, i pressmeddelandet.

von Echstedtska gården är sedan 1964 förklarad som ett byggnadsminne.

Artikeltaggar

FonderKarin HelanderMuseumNöje/KulturSäffleVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.