Tufft ränteläge – då erbjuds två års avgiftsfritt för radhus intill Vänern

Publicerad:
Svensk Husproduktion AB erbjuder gratis BRF-avgift första två åren för de som köper radhus i BRF Livsnjutaren i Presterud, Kristinehamn. Foto: Svensk Husproduktion AB

Svensk Husproduktion vill komma igång med radhusbygget i Presterud, Kristinehamn. Men ränteläget gör att många husköpare tvekar.

Motdraget? Inga BRF-avgifter alls – i två år.

– Intresset är jättestort, säger Anna Bjerke.

Det är vid Måsvägen på väg ut mot Picassoskulpturen som Svensk Husproduktion Projekt AB planerar för 16 nya radhus i BRF Livsnjutaren. Åtta enplanshus på 87 kvadratmeter styck, åtta lite större tvåplanshus på 110 kvadratmeter.

– Det var Kristinehamns kommun som anordnade en markanvisningstävling, som vi vann. Vårt koncept var då mer inriktat till unga par eller unga familjer, men på grund av ränteutvecklingen valde vi att tänka om lite. Husen riktar sig nu till en lite bredare målgrupp, säger Anna Bjerke.

För att kunna komma igång snabbt med bygget väljer man nu en offensiv metod: att locka med två avgiftsfria år.

Då BRF-avgifterna satts lågt – 2 415 respektive 2 911 kronor – är det visserligen inga enorma pengar det handlar om: cirka 50 000 – 60 000 kronor. Men det har på kort tid rönt stort intresse.

– Absolut! Försäljningen inleddes i fredags, och två köpare har redan bestämt sig medan tre andra förhandsbokat för att stämma av med sina banker. Kan vi bara komma upp till åtta färdiga bokningar så drar vi igång projektet, för vi tror verkligen på Kristinehamn.

Anna Bjerke listar argumenten: läget nära Vänern med bara två-tre minuters gångväg till strand och båtplatsbryggor, regementet som är på väg att återuppstå och som kommer behöva nyanställa, ränteläget som inom några år sannolikt stabiliserats på en något lägre nivå.

– Tanken är att det ska vara inflyttningsklart om ett år, så man betalar alltså sin första BRF-avgift först om tidigast tre år. Då bör läget se klart bättre ut.

Svensk Husproduktion Projekt AB är moderföretag till de mer kända varumärkena LB-hus och Trivselhus. Tillverkningen av de nyckelfärdiga husen sker i Bromölla och Landsbro.

Priserna för husen ligger på från 2,495 miljoner för de mindre husen och 2,995 miljoner för de större.

Artikeltaggar

Bostad och byggenKristinehamnPresterudRadhusTrivselhusVänern

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare