Hoppa till huvudinnehållet

Ståtlig 30-talsvilla med unikt Vänerläge till salu – prislapp på tolv miljoner

Publicerad:
Läget sägs vara allt när det gäller fastigheter och läget på det här huset är inte det sämsta direkt. Foto: Husman Hagberg

Den 200 kvadratmeter stora villan på Herrön utanför Karlstad byggdes som ett semesterhem för det numera utdöda fackförbundet typograferna.

Nu säljs den som privatbostad för den med en något tjockare plånbok.

– Det finns en målgrupp för sådana här speciella objekt, säger Linda Nirs, mäklare på Husman Hagberg.

Huset längst ut på Herrön byggdes i slutet av 20-talet och invigdes 1930 som ett semesterhem för typograferna. Då ansågs Herrön vara en avlägsen plats med karaktär av vildmark och det krävdes en motorbåtsfärd på en timme för att ta sig till Karlstad.

I dag är det inte en lika avlägsen plats.

– Det är bara några minuter ifrån Skattkärr och det går snabbt att ta sig in till Karlstad. Men det är fortfarande ett jättefint, lite avskiljt, läge, på en höjd längst ut på Herrön och med en väldigt vacker utsikt. Strax intill ligger färjeläget med färjan som går till Jäverön, säger Linda Nirs.

Det gamla semesterhemmet ligger på en kulle längst ut på Herrön utanför Karlstad.
Det gamla semesterhemmet ligger på en kulle längst ut på Herrön utanför Karlstad. Foto: Husman Hagberg

Kända ägare

Efter att typograferna lämnat semesterhemmet har det varit i privat ägo, med bland annat paret Elin och Olof Wästlund bland ägarna. Olof Wästlund har bland annat en väg i Skattkärr uppkallad efter sig och var på sin tid en känd företagarprofil i Karlstad.

Enligt försäljningsbeskrivningen har huset ”en bibehållen charm med många bevarade detaljer”, som trägolv, originalfönster och en stor öppen spis.

– Det är ett fantastiskt fint och ståtligt hus och det är även en ganska stor tomt. Och sedan är som sagt läget väldigt bra, säger Linda Nirs.

En välbevarad interiör är ett av försäljningsargumenten för den här ståtliga villan.
En välbevarad interiör är ett av försäljningsargumenten för den här ståtliga villan. Foto: Husman Hagberg

”Mycket pengar”

Och priset är därefter – 12 miljoner kronor ligger villan ute för på Hemnet.

– Det är mycket pengar, det är det, och det är mycket pengar för att vara i Karlstad, men vi ser ändå att det finns en målgrupp för den här typen av objekt och för den som vill ha någonting som är lite speciellt, säger Linda Nirs.

Huset har bara legat ute några dagar, men hur ser intresset ut än så länge?

– Det är ganska många som är bokade för en visning redan faktiskt.

Ståtlig 1700-tals gård säljs för tio miljoner: ”Påkostad och väl underhållen”270 år gammal herrgård säljes – med festlokal och egen hyttaNu är det anrika hotellet till salu: ”Finns annat att göra i livet också”Anrika herrgården ska säljas för två miljoner – ”För billigt” anser motståndarnaAnrika värmländska kollogården säljs: ”Det är en magisk plats”

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastigheterHemnetHusman HagbergJäverönKarlstadMäklareSkattkärrVillor

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.