Krockade med bärningsbil utan körkort – döms till dagsböter

Publicerad:
Mannen rattade en bärgningsbil utan att ha behörighet för det. Nu döms han till dagsböter av Värmlands tingsrätt. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Han körde på en grindstolpe med en bärgningsbil.

Utan att ge sig till känna.

Mannen saknade dessutom behörighet att framföra fordonet.

Värmlands tingsrätt dömer mannen till 4 000 kronor i dagsböter för grov olovlig körning och smitning från trafikolycksplats.

Händelsen inträffade i Arvika kommun för ett drygt år sedan. Den dömde mannen, som är dryga 30-årsåldern, körde då på en grindstolpe med en bärgningsbil. Han lämnade dessutom platsen utan att påkalla uppmärksamhet kring olyckan.

Enligt mannen skulle hans arbetsgivare ersätta fastighetsägarens skador. Det skedde emellertid inte på ett tillfredsställande sätt varför fastighetsägaren lät en entreprenör göra om arbetet för drygt 15 000 kronor. Fastighetsägaren tilldöms ett skadestånd på motsvarande belopp.

Det uppdagades även att chauffören inte har körkortsbehörighet att framföra en bärgningsbil. Han har tidigare dömts för olovlig körning varför brottet bedöms som grovt.

Artikeltaggar

Arvika kommunBrott, lag och rättDagsböterOlovlig körningVärmlands tingsrätt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare